Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Б.Б. [ N1 ]

07. 09. 2023. 22:58 >> 22:58

STOMATOLOZI PREDLAŽU

Za zdrave zube izbjegavajte bombone, citruse, čips...

Briga o zubima zahtijeva našu brigu i pažnju, a neke su namirnice posebno sklone povećanju potencijalnog oštećenja zuba, donosi "Healthline". To se događa zbog toga što određena hrana može uzrokovati nakupljanje plaka što zna imati ozbiljne posljedice na zube.

Stomatolozi upozoravaju da plak na zubima doprinosi bolestima desni i karijesu. Nakon što pojedemo neki slatki međuobrok ili obrok, šećeri podstiču bakterije da otpuštaju kiseline koje napadaju zubnu gleđ, prenosi Index.hr.

Kada se gleđ ošteti, često dolazi do komplikacija poput bolova, problema sa žvakanjem i apscesa zuba, ali i gingivitisa.

Osim pranja zuba najmanje dva puta dnevno, čišćenja zubnim koncem i redovnih stomatoloških pregleda, stomatolozi upozoravaju kako bi trebalo da pokušamo da izbjegavamo ili ograničimo neke namirnice.

To su u prvom redu kisele gumene bombone, bijeli hleb, alkohol, gazirana pića, sladoled, citrusi, čips i suvo voće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније