Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

B.Bu. [ b92 ]

30. 04. 2024. 13:35 >> 13:40
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJE

Koje piće je najbolje za hidrataciju

Iako se voda smatra najzdravijim, a ujedno i najboljim pićem za hidrataciju, naučnici su dokazali da ipak postoji piće koje više od vode hidratizuje tijelo.

 

Istraživanje škotskog sveučilišta St. Andrews došlo je do zaključka da su obična i mineralna voda dobar izbor, no prema novim saznanjima mlijeko je ipak bolje.

Prema riječima Ronalda Maughana, autora studije, jedan od faktora je količina određenog pića, kao i nutritivni sastav pića.

Tako je dokazano da mlijeko više hidratizira nego obična voda jer sadrži laktozu, bjelančevine i masti, a ovakav sastav pomaže u usporavanju pražnjenja tekućine iz želuca.

Osim toga, mlijeko takođe sadrži natrijum, što dovodi do manjeg stvaranja urina.

Isto se može reći i za oralne rehidracijske otopine koje se koriste za liječenje dijareje. Sadrže male količine šećera, kao i natrijuma i kalijuma, koji takođe mogu pomoći u zadržavanju vode u tijelu, prenosi City Magazine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније