Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ B92 ]

01. 02. 2015. 09:20   >>  09:15

VEOMA KORISNI

Par savjeta za pravilno tuširanje

Veoma je bitno da naučite pravilno da se tuširate kako ne biste previše isušili svoju kožu.

Niske temperature napolju isušuju kožu, a kada to spojite sa prečestim tuširanjem ispucala, iziritirana i bolna koža vam je gotovo zagarantovana. 


Dermatolozi sugerišu da ne morate da se odreknete svakodnevnog kupanja, ali da treba da naučite kako to pravilno da radite. Vjerovatno kao i većina ljudi koristite sapun ili gel za kupanje, a to vam je velika greška. 

KORISTITE SAPUN SAMO KADA MORATE 

"Najteže je natjerati ljude da koriste sapun samo kada im je potreban. Oni ne shvataju da se koža prilično dobro sama čisti”, kaže dr Kejsi Karlos, dermatolog sa Kalifornijskog univerziteta. 

Naime, sapun uklanja sva ulja i masnoće sa kože, pa zato jako isušuje. Zato dr Karlos preporučuje da se sapun koristi samo ispod pazuha, u predjelu prepona, na stopalima i ostalim mjestima. 

Ostatak tijela jednostavno operite mlakom vodom i ne zadržavajte se predugo pod tušem. 

HIDRATANTNA KREMA 

Kada izađete iz kupatila, ne preskačite hidratantnu kremu. Ako vas mrzi da se svakodnevno mažete, možete da se odlučite i za jedan od preparata za kupanje koji u sebi već sadrže hidratantna svojstva i losione. Međutim, jedina mana je što od ovakvih proizvoda kada ostaje užasno klizava, pa može da dođe do povreda. 

OPUŠTAJUĆA KUPKA SA VREMENA NA VRIJEME 

Sa druge strane, ne bi bilo loše da sebi sa vremena na vrijeme priuštite opuštajuću kupku, koja može da bude efikasna u borbi protiv suve kože. Napunite kadu toplom vodom, provedite u njoj 15 minuta, a odmah po izlasku namažite tijelo kremom. Nakon tople kupke koža mnogo lakše upija hidratantna jedinjenja i postaje znatno mekša. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније