Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Informativni

16. 05. 2024.

Život po mjeri čovjeka

Radio CG, četvrtak, 16. maj, od 11,05h do 12h

Dobri odnosi u porodici, otvorena komunikacija, poštovanje svih članova i postavljanje pravilnih granica - osnov su stabilnosti i harmonije  zdrave zajednice.

Usljed ubrzanog životnog tempa, brojnih poslovnih i djačkih obaveza, suočavanja sa finansijskim problemima, nudjenja jeftinih sadržaja u medijima i društvu , u vrijeme robovanja savremenim tehnologijama, udaljavamo se jedni od drugih.

Čini se da se u mnogim porodicama gube tradicionalne vrijednosti , izostaje  dobra atmosfera medju mnogim supružnicima i slabi komunikacija izmedju roditelja i djece.

- Kako možemo okarakterisati danas crnogorsku porodicu ?

Koji su mehanizmi društvenih i državnih intervencija , kojim bi se porodice mogle osnažiti ?

U emisiji “Život po mjeri čovjeka” u četvrtak, 16. maja od 11,05h do 12h  naši sagovornici su:

- savjetnica u kancelariji Zaštitnika ljudskih prava, mr Duška Šljivančanin, predsjednik crnogorskog Centra za bezbjednosna,  sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore , mr Slavko Milić i psihološkinje  Vesna Raičević  i Adriana Pejaković, koordinatorka u udruženju “Roditelji” Danijela Knežević i predstavnica socijalnog preduzeća “Kreativa lab” Lejla Abdić.

Urednica emisije Tatjana Fatić

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се