Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izdvajamo

23. 09. 2020. 14:34 >> 10:02
3

EMISIJA OD 1 DO 3

Bajaga na RCG i Radiju 98 predstavio novi album

Ovih dana objavljen je novi 13. studijski album Bajage i „Instruktora“, pod nazivom „Ovaj svet se menja“ sa devet pjesama.

Na albumu su i obrade dobro poznatih starih hitova. Hitovi Zdravka Čolića "Tvoje oči" i "Moja draga", pa "Ja sam se ložio na tebe", koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe", "Ni na nebu ni na zemlji" - naslovna pjesma iz istoimenog filma, tema iz serije Otvorena vrata, kao i "Mladost" iz predstave Ženidba i udadba, u kojoj spominjanje Arsena Dedića, izaziva posebne emocije...

Bajaga je, gostujući u emisiji Od 1 do 3, govorio o novom albumu i promociji istog kao i o nedavnom koncertu na otvorenom u Skoplju, prvom poslije duge pauze koji je održan u specifičnim uslovim koje je nametnula situacija sa Kovidom-19.

"Posljednji put smo svirali u Osijeku 7. marta, i konačno, u nedelju smo svirali u Skoplju. To je za mene bilo potpuno iznenađujuće, jer smo u međuvremenu zbog pandemije otkazali dvadesetak koncerata. Ovo je bio koncert za tri hiljade i nešto ljudi, na otvorenom jako dobro organizovan, na prostoru koji inače može da primi više od deset hiljada ljudi", objasnio je Bajaga i dodao da su se poštovale tamošnje zdravstvene mjere na otvorenom tako što su na stadionu na kojem se održavao koncert iscrtane kocke u kojem su mogle da se nađu dvije do tri osobe.

"Uz naslovnu pjesmu novog 13. albuma Bajage i instruktora "Ovaj svet se menja", su još dvije pjesme snimljene tokom ove godine, u vezi sa filmom Hotel Beograd", kazao je Bajaga.

Kao i prethodno izdanje U sali lom i ovaj muzički materijal Bajage i „Instruktora" zajednički objavljuju dvije najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i „CROATIA RECORDS".

Sveto Savić, Radio Crne Gore, Radio 98

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се