Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izdvajamo

[ M.M.Lj. ]

15. 06. 2022. 09:40   >>  10:31 1

DAVIDOVIĆ

"Inflacija se neće u velikoj mjeri odraziti na cijene smještaja"

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Damir Davidović u emisiji Link Radija Crne Gore kazao je da broj turista u junu daje razlog za optimizam kada je riječ o turističkoj sezoni. Istakao je da turistički poslenici balansiraju kako se cijene namirnica ne bi odrazile u velikoj mjeri na cijenu smještaja. On je najavio dolazak velikih kompanija u Crnu Goru, ali nije mogao da otkrije o kojim brendovima je riječ.

Od kraja prošle sedmice u Crnoj Gori je boravilo 42.500 turista, što je do 70 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

“Možemo da budemo optimisti. Činjenica da smo blizu rezultatu iz 2019. godine (90 odsto) na početku juna, kada je obično slabija posjeta zbog kraja školske godine, imamo razloga za optimizam”, kazao je on.

Komentarišući najave da će cijene smještaja porasti od 10 do 30 odsto, Davidović je kazao da su u rijetkim situacijama hotelijeri povećali cijene 30 odsto.

“Ono što je primjedba je da je došlo do povećanja cijena dugoročnog zakupa stambenih prostora. To se desilo zbog dolaska ukrajinskih i ruskih državljana koji traže stanove na duže. Dok rasta cijena smještaja u tolikom nivou nema. Turistički poslenici pokušavaju da balansiraju sa cijenama budući da su poskupile namirnice, ali velikog poskupljenja neće biti i ono neće biti prenijeto na turiste”, kazao je on i dodao da je hotelski smještaj solidno popunjen. 

Plate turističkim radnicima se povećavaju i sada su tznačajno veće nego što su bile.

Istakao je da treba što prije riješiti probleme komunalnog reda.

"Treba se time intenzivnije baviti. Taj problem se ponavlja. Crna Gora podiže nivo svojih usluga. Bilježimo interesovanje brendova koji žele da dođu u našu zemlju i probleme moramo riješiti", kazao je on. 

Davidović nije mogao da saopšti koji će brendovi doći u Crnu Goru. 

"Njihov prvi dolazak na Jadran će biti u Crnoj Gori", kazao je on. 

Davidović je kazao da traže način da se riješi problem radova na saobraćajnicma i da se na taj način smanje gužve. 

Istakao da nema problema u radu Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone.

"Rekao bih da je atmosfera pozitivna i dobra", kazao je on. 

Smatra da nije dobro što je Sveti Stefan zatvoren i da je u interesu Crne Gore da taj problem bude riješen što prije. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се