Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 11. 2015. 22:45 >> 23:52
2

IZBORILI VIZU ZA EURO

Mađari nakon 30 godina na velikom takmičenju

Fudbaleri Mađarske savladali su Norvešku i u drugom meču baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Mađarskoj je ovo prvi plasman na neko veliko takmičenje nakon Sjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, dok su na Euru posljednji put igrali 1972, kada su bili četvrti u Belgiji.

Mađari su napravili veliki posao prije tri dana u Oslu, kada su slavili 1:0, a večeras su samo potvrdili prednost i na sjajan način, pobjedom od 2:1, obezbijedili učešće na smotri najbojih evropskih selekcija.

Na stadionu ’Grupama arena’ domaći su bili bolji rival, iako su zbog kadrovskih problema maltene otpisani iz baraža.

Mađarska je povela u 14. minutu. Jedna dubinska lopta prnašla je Tamaša Priškina koji se dobro snašao pored norveške odbrane, izborio prostor za udarac na nekih 20-ak metara od gola sa lijeve strane i sjajnim udarcem pogodio suprotni ugao protivničkog gola.

Taj rezultat bio je na snazi sve do samog finiša utakmice, a "laka konjica" kako popularno nazivaju mađarsku reprezentaciju, duplirala je vođstvo u 83. minutu, nakon čega je bilo jasno da Mađari u džepu imaju vizu za Francusku.

Fudbaler Norveške Markus Henriksen nespretno je reagovao pred svojim golom i zatresao sopstvenu mrežu, a gosti su do kraja meča upsjeli da ublaže poraz u 87. minutu, strijelac je bio upravo Henriksen.

Imali su Norvežani par prilika pri minimalnom vođstvu domaćina, ali je iskusni Gabor Kiralji bio nepremostiva prepreka. S druge strane, Džudžak je mogao i ranije sve da riješi, ali je prečka bila saveznik gostiju.

Baraž za EURO 2016:

Mađarska – Norveška 2:1 (ukupni rezultat 3:1)
ponedjeljak 20.45 Republika Irska – BiH (prvi meč 1:1)
utorak 20.45 Slovenija – Ukrajina (prvi meč 0:2)
utorak 20.45 Danska – Švedska (prvi meč 1:2)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније