Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 11. 2019. 11:11 >> 11:09

SAUTGEJT

"Možda neću biti selektor Engleske na SP 2022"

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da možda neće biti na tom poslu na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

"To će u velikoj mjeri zavisiti kako će proći naredno ljeto. Kada imate lošu nedjelju, ljudi mogu da se odljube od vas i onda nema podrške da ostanete, a to može da utiče na ekipu. Realističan sam po pitanju kako mogu stvari da se okrenu, ali uvijek smo planirali kratkoročno, na srednji rok i drugoročno u posljednjih osam godina", rekao je Sautgejt, prenio je Skaj.

Engleska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine a pobjedama protiv Crne Gore i Kosova obezbijedila je prvo mjesto u grupi i mjesto među nosiocima.

Sautgejt će narednog mjeseca u Kataru pratiti svjetsko klupsko prvenstvo na kome će nastupiti Liverpul i obići potencijalna mjesta na kojima bi engleski kamp mogao da boravi na Mundijalu 2022. godine, ali je rekao da nema garancija da će biti na klupi za taj turnir.

"Kada sam počinjao posao i gledao ostale Saveze, skoro da nas je bilo sramota da odemo da pogledamo gdje bismo trebali da se pripremamo. A Njemačka je uvijek bila tamo i već obezbijedila najbolji hotel. Mislim da bismo trebali da budemo hrabriji i da kažemo nije loša sreća otići i uraditi to", naveo je on.

Sautgejt je rekao da svi moraju da imaju vjeru u ono što rade i da na pravi način obave pripreme.

U štabu Engleske planiraju da ekipa provede neko vrijeme u inostranstvu prije početka Evropskog prvenstva u junu. Sautgejt smatra da svi moraju da prihvate velika očekivanja, poslije plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva i dobrih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Moramo da odemo na turnir sa mnogo samopouzdanja, ali znamo i da ima stvari u našoj igri koje moramo da popravimo. Mnoge velike ekipe će tako razmišljati, svi imaju jasne prednosti i stvari koje bi mogli da istaknu i iskoriste", naveo je Sautgejt.

Njegov ugovor sa Fudbalskim savezom Engleske ističe poslije Mundijala u Kataru 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније