Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

26. 04. 2021. 11:03   >>  11:03

PRIZNANJE ZA LEGENDE

Širer i Anri prvi fudbaleri u Kući slavnih Premijer lige

Bivši engleski i francuski fudbaler Alan Širer i Tijeri Anri postali su prvi igrači koji su primljeni u Kuću slavnih Premijer lige.

Kuća slavnih najveća je pojedinačna počast koju dodjeljuje Premijer liga igračima i slavi talenat i dostugnuća istaknutih profesionalaca koji su igrali u toj ligi od njenog osnivanja 1992. godine. Da bi bili nominovani, igrači moraju biti penzionisani do 1. avgusta 2020, prenio je Skaj sport.

Širer, bivši napadač Blekburn Roversa i Njukasla, i dalje drži rekord najboljeg strijelca Premijer lige sa 260 golova na 441 utakmici tokom 14 sezona.

Osvojio je titulu sa Blekburnom pod vođstvom Kenija Dalgliša u sezoni 1994/95. On je za Njukasl igrao od 1996. do 2006. godine i za tih deset godina postigao je 148 golova i dalje je jedini igrač koji je postigao više od 100 golova za dva različita kluba u Premijer ligi.

"Kada pogledate koji su sve igrači oblikovali Premijer ligu, osjećam veliku čast što sam postao dio Kuće slavnih. Sve što sam ikada želio je da budem profesionalni fudbaler. San mi je bio da osvajam trofeje, da postignem gol na Sent Džejms Parku, da obučem crno-bijeli dres sa brojem devet... Uživao sam u svakom minutu", rekao je Širer.

Nakon prelaska iz Juventusa u Arsenal 1999. godine, Anri je dva puta osvajao titulu u Premijer ligi i bio je ključni član tima koji je do trofeja u sezoni 2003/04. stigao bez poraza.

Najbolji strijelac Arsenala je rekordna četiri puta osvajao nagradu Zlatna kopačka, a za taj klub je postigao ukupno 175 golova na 258 utakmica.

"Biti primljen u Kuću slavnih zajedno s Alanom Širerom u Kuću slavnih je više nego posebno... Da ste me na početku karijere pitali o ulaska u Kuću slavnih, ne bih vam vjerovao. Ovo je nevjerovatna čast", rekao je Anri.

Uži izbor od još 23 fudbalera koji ispunjavaju uslove da uđu u Kuću slavnih 2021. godine biće saopšteni večeras, od kojih će šestorica biti izabrana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније