Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 10. 2021. 19:08 >> 19:18

PREMIJER LIGA

Brodolom Evertona, bod za Lids

U Engleskoj su na programu bila četiri meča devetog kola Premijer lige – Votford je u gostima pobijedio Everton posle šokantnog preokreta, Vulverhempton Vonderersi su na „Eland Roudu“ ispustili pobjedu protiv Lidsa, a bodove su podijelili i Kristal Palas i Njukasl Junajted, odnosno Sautempton i Barnli.

Nije mnogo toga ukazivalo na katastrofu koju će na domaćem „Gudison Parku“ doživeti Everton ali Votford je posle briljantne igre u drugom poluvremenu rezultatom 5:2 (1:1) porazio ekipu Rafaela Beniteza. Heroj je bio trostruki strijelac Džošua King. Everton je posle drugog poraza u nizu osmi sa 14 bodova, dok je Votford 14. sa osvojenih 10 bodova.


Poveli su domaći već u trećem minutu, kada je Tom Dejvis iskoristio pas Demaraja Greja. Norveški napadač Džošua King je u 13. izjednačio na asistenciju Krega Katkarta. Izgledalo je da domaći imaju kontrolu kada je u 63. Brazilac Ričarlison donio vođstvo Evertonu 2:1 samo dva minuta pošto je ušao u igru, ali tada je krenuo „blickrig“ Votforda.

U 78. minutu izjednačio je Slovak Juraj Kucka, a za tim za šest minuta King postiže još dva gola – tresao je mrežu u 80. i 86. minutu za het-trik. Konačnih 5:2 postavlja Nigerijac Emanuel Denis u zaostavnom minutu. Bila je ovo druga utakmica na klupi Votforda za iskusnog menadžera Klaudija Ranijerija – na prvoj je njegov tim primio, a na drugoj postigao pet golova.

U narednom kolu Everton će gostovati Vulvsima. 
Na „Selhurst Park" Kristal Palas je remizirao sa gostujućim Njukaslom 1:1 (0:0), a domaći imaju za čim da žale. Bio je ovo četvrti remi zaredom za tim Patrika Vijere, koja sada ima 9 bodova i na 15. je mestu tabele. Njukasl, koji od otkaza Stivu Brusu vodi Grejm Džons, i dalje nema pobjedu i osvojio je tek četvrti bod.

Bili su ofanzivniji i konkretniji tokom većeg dijela meča, a do vođstva su došli u 54. minutu kada je belgijski napadač Kristijan Benteke glavom pogodio posle odličnog centaršuta Tajrika Mičela. Ipak, devet minuta kasnije izjednačio je Kalum Vilson. Do kraja je Palas postigao još jedan gol, ali je njega poništio VAR zbog faula.

U narednom kolu Njukasl dočekuje Čelsi, dok će Krital Palas takođe imati veoma težak zadatak – gostovaće šampionu Mančester Sitiju.

Vulverhempton je imao priliku da dođe do četvrte premijerligaške pobede u nizu, ali je u gostima remizirao 1:1 (1:0) protiv Lids Junajteda. Vulvsi su sada 10. sa 13 bodova, a Lids je 17, prvi „iznad crte“ sa tek sedam. 

Fudbaleri Sautemptona remizirali su kod kuće 2:2 (1:1) protiv Barnlija, pa su „Sveci“ sada na 16. mjestu tabele sa osam bodova. Barnli je treći sa dna sa 4 boda. U narednom kolu Sautempton gostuje Votfordu, a Barnli dočekuje Brentford. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније