Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V./PVPortal ]

06. 12. 2021. 12:26   >>  12:32

TURNIR "PLJEVLJA 2021"

Pobjednički pehar otišao u Ljubljanu

Osmi međunarodni turnir u prijateljstva u ženskom fudbalu "Pljevlja 2021" i pored brojnih teškoća, pandemije, problemima na granicama, lošeg vremena, okupio je 11 ekipa iz regiona. Zbog problemima sa pandemijom  nisu mogle da dođu fudbalerke uz Makedonije, ali su poslale telegram i najavile učešće naredne godine.

Publika je uživala tokom 12 sati odličnog fudbala, a na kraju Olimpija je u Ljubljanu odnijela pobjednički pehar. Borbena ekipa Fortuna iz Živinica, koja je pokleknula nakon penala, bila je druga, gok je Lokomotiva iz Brčkog bila treća.

Turnir je otvorio Marko Begović, direktor Uprave za sport i mlade, a tokom otvaranja, između ostalih, govorili su potpredsjednik opštine Pljevlja Mervan Avdović, izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, kasnije na presu i Emina Salihović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti. Kako prenosi "pvportal.me", nije bilo predstavnika FSCG.

Osnivač i trener FK Breznica Zoran Vuković, kazao je da je ovaj klub imao dobru saradnju sa FSCG, ali od kada su podržali protivkandidata Dejana Savićevića više nemaju nikakav kontakt sa Savezom.

"To je valjda zasmetalo grupi u FSCG i jednostavno prekinuli su svaku komunikaciju sa šestostrukim šampionom države. Ni jedan turnir Lige šampiona za žene nisu podržali, nisu nam ni čestitali kada smo crnogorski ženski fudbal sa nule, podigli za 15 mjesta na rang listi UEFA", kazao je Vukovič.

On je naveo da će se klub povinovati svakoj odluci državnih organa i Saveza.

"Uprava za inspekcijske poslova utvrdila je da je Skupština Sjeverne regije bila neregularna i suspendovala rad Regije. Samim tim i izborna Skupština FSCG je problematična. Mi poštujemo odluku državnih organa, a ukoliko je FSCG jači od države i pokaže se tako, mi ćemo poštovati odluke FSCG. Nas ne zanima mjesto u Savezu. Mi stvaramo fudbalere, pet mladih fudbalera Breznice je u Crvenoj Zvezdi, sedam u Rudaru, pet djevojaka u evropskim klubovima. Dakle 17 porodica zarađivaće od fudbala, veliki broj njih riješiće životnu egzistenciju", tvrdi Vuković. 

On navodi da je FK Breznica na pravom putu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније