Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ (Sport Klub) ]

02. 02. 2022. 22:55 >> 22:58

KUP AFRIKE

Senegal prvi finalista, nadjačao Burkinu Faso

Fudbalska reprezentacija Senegala prvi je finalista Afričkog kupa nacija pošto je u polufinalu savladala selekciju Burkine Faso rezultatom 3:1. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je bilo mnogo uzbuđenja. Senegal je imao više od igre, povoljne prilike propustili su Čeik Kojate i Sadio Mane. Na drugoj strani uzvratio je Hasane Bande, ali je Edoar Mendi sjajno reagovao.

Sudija je u prvih 45 minuta čak dva puta svirao penal za Senegal, ali je oba puta promijenio odluku nakon VAR konsultacija.

Burkina Faso je u 36. minutu morala da promijeni golmana nakon teške povrede Herveja Kofija, zamijenio ga je Oeadraogo, a zbog silnih prekida i VAR-a prvo poluvrijeme produženo je čak devet minuta.

U nastavku meča Kamerun je iskoristio šanse i zasluženo otišao u finale. Vodeći gol postigao je Abdu Dijalo u 70. minutu, a pobjedu praktično potvrdio šest minuta kasnije Idrisa Gaje nakon asistencije prve zvijezde tima Sadija Manea.

Burkina Faso je u 82. minutu preko Ibrahima Turea smanjila prednost Senegala, ali je pet minuta kasnije Mane postavio konačnih 3:1 za Senegal. Bio je to rekordan 29. gol Sadija Manea u dresu "Lavova iz Terange".

U drugom polufinalnom meču u četvrtak sastaju se domaćin Kamerun i Egipat. Te dvije selekcije su najuspješnije u istoriji ovog takmičenja. Kamerun je pet puta bio prvak Afrike, a Egipat je rekorder sa sedam titula.

Domaća selekcija je ostavila odličan utisak u dosadašnjem toku takmičenja, dok Egipat ima trenutno jednog od najboljih igrača na svijetu, Mohameda Salaha. 

Finale je na programu 6. februara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније