Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

27. 04. 2022. 19:02   >>  19:07

ODLUKA SUPROTNA ZAKONU

"Pravila pogažena, cilj je da se naudi FK Zora"

U Službenom glasniku FSCG "CG fudbal" objavljena je odluka o izmjenama u sistemu stalnih takmičenja, a ta odluka se u potpunosti kosi sa Zakonom o sportu, Statutom FSCG kao i svim ostalim pravnim aktima kojima je uređeno fudbalsko takmičenje, saopšteno je iz Fubalskog kluba Zora. Kako su kazali, nezakonito je mijenjanje pravilnika u toku takmičarske sezone.

"Naročito je navedena odluka krajnje suprotna sa odlukom o sistemu stalnih takmičenja FSCG koja je zavedena pod brojem 1895/20, donijeta dana 25.juna 2019. godine i naravno ista bila važeća do kraja aktuelnog prvenstva, to jest, završetka takmičarske sezone 2021/22 godine", navodi se u saopštenju.

Kako navode, novom odlukom se prave drastične promjene u članu devet, to jest, brišu se stavovijedan, dva, tri i četiri. Kažu da je nova odluka potpuno nezakonita i krajnje neispravna.

Poručuju da odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, 21.aprila, što znači da se ona retroaktivno treba primjenjivati, a ne za sljedeću takmičarsku sezonu kako su inače pravilnici u fudbalskom sportu i propisali.

Kako su rekli, pravila za takmičenja u FSCG je propisala ta institucija, "ne mi kao fudbalski klub".

"Mi smo ih kao fudbalski klub samo slijedili i potpuno ispoštovali, ali su skroz sada pregažena sa strane organizovane kriminalne grupe u FSCG da bi se ostvario jedan cilj a to je da se maksimalno naudi FK Zora Spuž, to jest, oduzme pravo da ovaj klub napreduje. A zakoni u državi Crnoj Gori upravo su i propisali da se nikako ne smije nekome oduzeti pravo koje je i Ustavom zagarantovano", rekli su iz FK Zora. 

Krupne promjene, kako su kazali, nijesu moguće u toku takmičarske sezone, naročito ne na kraju takmičenja, u zadnjih dvadesetak dana, vec se moraju utvrditi prije početka takmičenja i tek tada njihova primjena je zaista moguća.

"Baratamo samo nespornim činjenicama, jedini smo fudbalski klub iz regije centar koji je stekao pravo igranja u baražu (kvalifikacijama) za popunu druge lige Crne Gore, odnosno mogućnost da napreduje ove takmicarske sezone. Jedini smo klub iz regije centar koji je ispoštovao propise i na adekvatan način podnio potrebnu prijavu takmičarskoj komisiji FSCG kako su pravilnici nalagali, a što je dodatno i utvrdio inspektor za sport svojim nadzorom i donio takvo obavještenje nama kao podnosiocu inicijative za nadzor i subjektu koji je bio predmet nadzora, tačnije FSCG", rekli su u saopštenju.

Oni su kazali da u FSCG djeluje "organizovana kriminalna grupa", koja ne poštuje državu Crnu Goru. 

"Nakon podnošenja naše prijave za igranje u baražu (kvalifikacijama) za popunu druge lige Crne Gore, dešava se konstantno dosta toga neshvatljivog i koriste se svakorazni načini da se FK Zora Spuž ošteti. Svim ostalim klubovima iz te regije je takmičarska komisija FSCG koja nema to ovlašćenje omogućila da se van roka prijave za taj baraž, a tim postupkom su zloupotrijebili svoj službeni položaj, doveli u zabludu članove FSCG i sportsku javnost. To su uradili a da prethodno nijedan jedini pravilnik nije predvidio tu radnju kao moguću", kazali su iz FK Zora. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније