Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

28. 04. 2022. 23:40   >>  23:48

LIGA EVROPE

Nazire se njemačko finale Lige Evrope: Ajntraht i Lajpcig slavili u prvim mečevima polufinala

Prve polufinalne utakmice Lige Evrope odigrale su se večeras, a nakon prvih dvoboja nazire se potencijalno Njemačko finače.

Ajntraht Frankfurt je slavio na gostovanju Vest Hemu sa 2:1, dok je Red Bul Lajpcig bio bolji od Glazgov Rendžersa kao domaćin sa 1:0.

Fudbaleri Ajtrahta imali su letjeći start u Londonu.

Već nakon 50 sekundi meča nastala je prava ludnica na sektoru gdje se nalaze gostujući navijači je Knauf glavom zatresao gol Areole.

Uspjeli su "čekićari" relativno brzo da odgovore, kada je u 22. minutu najsnalaživljiji u protivničkom petercu bio Majkl Antonio. Lopta je ubačena sa jedne na drugu stranu, a snažni napadač sa Jamajike je uspio da loptu pospremi u mrežu protivnika.

 

Pobjedu gostima je donio japanski repreuentativac Kamada, koji je krunisao lijepu timsku akciju Bundesligaša. Prethodno je Areola odbrano Sou, ali nije imao sreće jer je ona završila kod Kamade koji ju je sproveo na prazan gol.

 

Kamada je možda mogao i da definitivno riješi dvoboj, ali nije bio precizan u 79. minutu, kada je pogodio stativu.

Vest Hem će imati za čim da žali, pogotovo Džeroud Bouven, koji je u sudijskoj nadoknadi, spektakularnim makazicama pogodio prečku.

 

Anhelinova golčina razlika pred revanš

Lajpcig i Rendžers odigrali su poprilično dosadno prvo poluvrijeme, a u prilog tome ide podatak da ni jedna ekipa nije imala šut u okvir gola tokom prvih 45 minuta.

Prvu izgledniju priliku su imali gosti, u drugom poluvremeni kad je Kent uspio driblingom izborio za pozciju, ali je šutirao pored gola.

Uzvratili su "Bikovi" preko najboljeg fudbalere Nkunkua, ali je njegov šut zaustavio golman MekGregor.

Francuski fudbaler je i nakon 20 minuta uspio da zaprijeti, kada je na pas Olma, zaobišao MekGregora ali je prebacio lošptu preko gola.

Utakmica je odlučena u 85. minutu kada je Anhelino, nakon kornera i odbijene lopte "raspalio" iz prve i pogodio mrežu gostiju, za minimalnmu prednost uoči revanša u Glazgovu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније