Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

17. 05. 2022. 12:49 >> 19:16

"ON JE UNIKAT"

Rikelme: Buskets je fudbaler koji je uveo revoluciju u svjetskom fudbalu

Legendarni fudbaler Viljareala i Boke Juniors, Argentinac Huan Roman Rikelme istakao je Serhia Busketsa, veznog fudbalera Barselone kao nekoga ko je uveo revoluciju u moderan fudbal.

"Ako pogledate njegovo kretanje cijelu utakmicu vidjećete koliko je čudesno to što igra. Nekada djeluje defanzivnije od štopera, a opet ima tehničku potkovanost klasične desetke, zbunio je svjetski fudbal svojom pojavom", kazao je Rikleme koji je i sam igrao za Barselonu u jednom periodu svoje karijere.

Buskets je po Rikelmeu ipak unikat.

"On igra u Barseloni od 2008. godine. Jedinstven je fudbaler, i kada on igra dobro, Barselona ne može da izgubi jer je glavni igač na oba dijela terena", kazao je Rikelme.

Interesantno je da je i portugalski trener Žoze Murinjo, kada je kao trener Intera, Čelsija i Real Madrida pravio taktiku za Barselonu, kao glavnog fudbalera na kojeg treba da se vrži defanzivni pritisak upravo apostrofirao Busketsa.

"Ljudi misle da je ključ pobjede protiv Barselone zaustaviti Mesija, Ćavija, Inijestu. Al ako odsječete Busketsa onda ste odsjekli i ostatak ekipe", govorio je Murinjo tada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније