Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

21. 05. 2022. 13:44   >>  14:09 6

REAGOVANJE FK ZETA

Podnijeće krivičnu protiv sudije Pajovića, možda ne izađu na teren protiv Iskre

Iz Fudbalskog kluba Zeta saopštili su da će zbog, kako kažu, najblaže rečeno sumnjivih dešavanja na utakmiici Podgorica-Iskra, podnijeti krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu protiv sudije Radoja Pajovića i drugih NN lica. Kako su rekli, ta lica su u udruženoj kriminalnoj organizaciji direktno uticala na ishod pomenute utakmice. 

"To je urađeno s ciljem da se naš klub eliminiše po svaku cijenu iz Prve lige. Godinama unazad smo ukazivali da je CFL postao poligon za očigledne neregularnosti i namještaljke, kojima bi osim UEFA trebalo da se pozavi i Specijalno tužilaštvo. Razloge za opše rasulo u crnogorskom fudbalu nije potrebno posebno navoditi, a leže u činjeniici da nelegitimni predsjednik FSCG, okružen sačicom poslušnika, odobrava i u značajnoj mjeri koordinira haos u našem fudbalu", piše u saooštenju FK Zeta. 

Ovakav odnos, kako tvrde, Dejana Savićevića prema FK Zeta mogli bi razumjeti da se radi o običnom građanima i navijaču nekog drugog kluba, koje je Zeta takmičarski suprotstavljena.

"Ali Savićević nije običan navijač svih klubova koji igraju protiv Zete već i nelegitimni i nezakonito namentnuti predsjednik FSCG, koji svojim djelovanjem ne želi da smo uništi FK Zeta već kroz rušenje našeg kluba urušava ionako trošni crnogorski fudbal. Ovo nije prvi a neće biti ni posljednji put da javno saopštavamo naš stav o radu, a bolje reći neradu Dejana Savićevića. Zato ga javno pozivamo da se odredi prema dešavanjima na utakmici između Podgorice i Iskre, i kao nekadašnji proslavljeni fudbaler saopšti da li je dosuđeni penal u 93.minutu bio regularan", naveli su u FK Zeta. 

Prema saopštenju, pošto Savićević kao nelegatimno postavljeni prvi čovjek FSCG svakodnevno u javnosti komentariše i fudbalska i estradne teme mogao bi i morao odvojiti pet minuta da se odredi prema dešavaniima na utakmici Podgorica-Iskra.

"Nijesmo mogli vjerovati da ćemo u 21. vijeku sportsku pravdu morati da tražimo u tužilaštvu, zato što fudbalske institucije ne postoje, ili su privatizovane do nivoa iskrivljenosti i izopačenosti od čega najveću štetu trpi crnogorski fudbal", piše u saopštenju. 

Kako kažu, dok čekaju reakciju nadležnih, ističu da ozbiljno razmišljanju o tome da u posljednjem kolu u kome FK Zeta treba da igra protiv Iskre "naši igrači ne istrče na teren". 

"Postaje besmisleno ostvarivati pobjede na fudbalskom terenu koje neko iz institucionalnih sjenki anulira kroz namještaljke i brutalnu neregulanost. Dostavljamo i snimak navodnog prekršaja nad igračem Podgorice zbog koga je sudija dosudio penal. Sve regularno i pošteno, a, Dejane", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније