Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

21. 05. 2022. 22:16   >>  22:14

NADIGRALE BARSU

Fudbalerke Liona osvojile osmu titulu u Ligi šampiona

Fudbalerke Liona osvojile su večeras rekordnu osmu titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona u Torinu pobijedile branioca titule Barselonu sa 3:1.

Pred nešto više od 32.000 gledalaca na Juventusovoj Alijanc areni u Torinu, Lion je već poslije 33 minuta vodio sa 3:0. Francuska ekipa povela je u šestom minutu golom Amadin Anri, prednost je udvostručila Ada Hegerberg u 23. minutu, a treći gol postigla je Katarina Makario u 33.

Jedini gol za Barselonu postigla je Aleksija Puteljas u 41. minutu. To je bio njen 33. gol u sezoni i 11. u Ligi šampiona.

Hegerberg se na teren vratila poslije pauze od 20 mjeseci zbog povrede, a sa 59 golova u 60 utakmica najbolji je strijelac u Ligi šampiona.

Lion je osvojio osam titula u posljednjih 12 sezona u Ligi šampiona. Kapiten Vendi Renar, Sraha Buadi i Eženi Le Somer učestvovale su u osvajanju svih osam trofeja.

Trener Liona Sonja Bompastor postala je prva žena koja je kao igrač i trener osvojila Ligu šampiona. Prethodno, kao igrač osvojila je titule 2011. i 2012. godine.

Barselona je prije današnjeg imala samo jedan poraz tokom cijele sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније