Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

B.Č.J.

25. 05. 2022. 13:38 >> 14:29
2

ZBOG NEREDA NA UTAKMICI PROTIV NIKŠIĆA

Uhapšeno 14 navijača FK Ibar

Zbog nedoličnog ponašanja na fudbalskoj utakmici protiv FK Nikšić u Rožajama, uhapšeno je 14 navijača FK Ibar, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nakon incidenta koji se dogodio u Rožajama 23. maja na fudbalskoj utakmici koja se odigrala između FK Ibar i FK Nikšić, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i protiv 13 lica prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije podsjećaju da je tokom utakmice u Rožajama došlo do narušavanja javnog reda i mira.

"Tom prilikom su navijači FK Ibar, tzv. 'Gazije', na teren ubacili više pirotehničkih sredstava koja su prouzrokovala stvaranje tzv. dimne zavjese, koji momenat su iskoristili, preskočili zaštitnu ogradu i fizički napali neke od igrača FK Nikšić kojima je nakon događaja ukazana ljekarska pomoć, te je konstatovano da je pet igrača zadobilo lake tjelesne povrede", dodaju iz policije.

Policijski službenici su, kako se dodaje u saopštenju, primjenom policijskih ovlašćenja spriječili dalji fizički sukob i veći incident.

Kako je saopšteno iz policije uhapšeni su E.F. (23), E.A. (24), E.M. (23) E.M. (20), I.H. (21), E.L. (29), D.K. (23), A.R.Š. (18), A.M. (18), E.Š. (19), H.M. (25), Dž.M. (19) i I.M. (18) zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, dok je protiv Dž.M. i I.M. podnijeta i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac po čijem nalogu su prikupljena obavještenja od pomenutih lica, te je protiv M.N. (30) podnijeta krivična prijava i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"Takođe, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje preduzimaju aktivnosti na identifikaciji i lociranju ostalih eventualnih počinilaca prekršaja i krivičnih djela iz ovoga događaja, te aktivnosti i u dijelu utvrđivanja odgovornosti FK Ibar, kao organizatora sportske priredbe u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније