Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

28. 06. 2022. 21:58 >> 21:58

ODLUKA FUDBALSKOG SAVEZA

Serija A vraća plej-of za Skudeto

Fudbalski savez Italije (FIGC) odobrio je danas izmjene u formatu takmičenja u Seriji A, tako da bi od sezone 2022/23. mogao da se igra plej-of za Skudeto.

Predsjednik FIGC Gabrijele Gravina je već neko vrijeme insistirao na promjeni i ona je danas odobrena, prenijeli su italijanski mediji.

Ovo znači da će o šampionu Italije, ako dvije ekipe budu imale isti broj bodova na kraju sezone, odlučivati plej-of utakmica.

Ako ne bude pobjednika poslije 90 minuta, neće se igrati produžeci već će se odmah šutirati penali.

Ovo je sistem koji je korišćen do prije nekoliko godina, dok nije počeo da se gleda međusobni skor.

Kada je reč o ostalim pozicijama - borbi za Evropu ili ispadanje iz lige - i dalje će prednost imati klub koji ima bolji međusobni skor.

Skudeto je dodijeljen samo jednom u plej-ofu i to kada je Bolonja pobijedila Inter sa 2:0 u junu 1964. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније