Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ S.V. ]

30. 06. 2022. 18:03 >> 18:03

NVO FUDBALSKA CRNA GORA

Posljednji čas za reakciju svih aktera uključenih u fudbalska zbivanja

Nevladina organizacija Fudbalska Crna Gora saopštila je da je počela sa aktivnostima putem kojih će okupiti veliki broj svih dobronamjernih ljudi iz svijeta fudbala i sporta uopšte, saopšteno je iz te organizacije.

Prvo okupljanje u organizaciji NVO održano je u Bijelom Polju.

"Kod naših sportskih prijatelja u Bijelom Polju smo imali okupljanje i sadržajan razgovor na aktuelne teme fudbalskih zbivanja i ukupne situacije u fudbalu u Crnoj Gori. Zaista je bilo lijepo razmijeniti mišljenja sa bivšim asovima sa sjevera, koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji crnogorskog fudbala, poput Dragoljuba Nedovića, Dragoslava Rudića, Fikreta Kurgaša, Mensuda Čekica i ostalih", piše u saopštenju.

Kako se navodi, otvoren je veliki broj tema.

"Trenutno stanje i kvalitet fudbala, organizacija rada klubova, uslovi, rad sa mladima i još puno tema samo su načete u razgovoru koji je završen jedinstvenim zaključkom, promjene na svim nivoima i u svim strukturama, počev od FSCG, su neophodne i poslednji je čas za reakciju svih aktera uključenih u fudbalska zbivanja kod nas. Na kraju, upućen je jos jedan apel u nizu ka nadležnim institucijama odgovornim za rad sportskih organizacija", kazali su.

Vjeruju da će Ministartvo sporta i mladih u nekom skorijem roku razriješiti situaciju u vezi FSCG.

"Dajemo podršku i imamo puno povjerenje u rad i stručnost nadležnih u Ministarstvu sporta i mladih, da će u skorijem periodu razriješiti situaciju oko legitimiteta i rada "aktuelnog" rukovodstva FSCG, kao i kontinuiteta rukovođenja tako značajnom sportskom institucijom. U prilog tome, najsvježiji primjer je i odluka dotičnog rukovodstva FSCG kojim se smanjuje broj obaveznih mladih igrača u ekipama 1.CFL, a povećava broj angažovanih igrača sa stranim pasošem, donesena samo dvadesetak dana prije početka narednog prvenstva. Toliko o nečuvenom momentu donesene odluke, temi unapređenja rada sa mladim igračima i kategorijama, a nadasve povjerenja u nove mlade generacije igrača koje dolaze i trenera koji sa njima rade", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније