Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

22. 08. 2022. 15:50   >>  15:47

UIGRANA AKCIJA

Mbape matirao golmana u osmoj sekundi meča; Galtije: Trenirali smo to

Fudbaleri PSŽ-a sinoć su ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv Lila na gostovanju (1:7) a meč je obilježio Kilijan Mbape.

Najbolji francuski fudbaler je postigao het trik, ali prvi gol je pravo umijeće budući da je matirao golmana Žardima već u osmoj sekundi meča.

Nejmar i Mesi su izveli looptu nakon dodavanja Mesi je uputio sa svoe polovine jedan dubinski pas, a Mbape je već uveliko bio duboko na polovini domaćina.

On je prihvatio loptu i lobovao nedovoljno spremnog Žardima.

 

Ovo je ujedno jedan od najbržih golova svih vremena u istoriji fudbala.

MEđutim trener Parižana Kristof Galtije je otkrio da on nije slučajan, već da je plod treninga i dobro uvježbanih akcija.

"Trenirali smo to. Pronašli smo snimak takvog gola u drugim ligama, ali i u utakmici naše mlade ekipe koja je tako dala gol prošle sezone Salcburgu u juniorskoj Ligi šampiona. Pričali smo o tome dan prije utakmice, pogledali snimak i isprobavali to na treningu. Jasno je da je dobro kad tako nešto uspije nakon osam sekundi. Čestitke stručnom štabu i igračima što su se usudili to pokušati i uspjeli. To je protivnika zbunilo, a kasnije, kad je ekipa ozbiljna kao što je bila, onda su stvari lakše", rekao je Galtije.

Interesantno je da je upravo Lil sa Gatlijeom na čelu uzeo PSŽ-u titulu u prvenstvu. Sinoć su pak bili daleko ispod nivoa najbolje francuske ekipe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније