Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 09. 2022. 15:48   >>  28. 12. 2023. 16:44 3

Čitaj mi:

MLADI FUDBALER ZA PORTAL RTCG

Radulović: Dobio sam poziv i od Srbije, ali moja želja je Crna Gora

Mladi i talentovani fudbaler Crvene Zvezde Andrija Radulović, koji igra trenutno na pozajmici u Mladosti iz Novog Sada, odlučio je da prihvati poziv selektora mlade reprezentacije Miodraga Vukotića i stavi se na raspolaganje za predstojeće prijateljske utakmice protiv Austrije i Malte.

Vijest koja je izazvala veliko interesovanje u regionu buduću da je rođeni Kotoranin igrao u međuvremenu i za mlađe selekcije Srbije.

U intervju Portalu RTCG Radulović objašnjava situaciju u vezi sa reprezentativnom karijerom, ali govori i o svojoj sjajnoj formi u Super ligi Srbije.

Andrija, nakon što si igrao za mlađe kategorije Crne Gore, odlučio si u jednom trenutku da "promijeniš dres" i zaigraš za mlađe kategorije Srbije. Kako je došlo do toga?

U tom trenutku nisam bio u planovima selektora Crne Gore pa nisam htio da pravim "prazan hod" i odazvao sam se pozivu Srbije.

Sada si odlučio da prihvatiš poziv selektora naše mlade reprezentacije Midoraga Vukotića i tako se vratiš u matičnu reprezentaciju. Šta je uticalo na takvu odluku?

Naravno, kod mene se nikad nije dovodilo u pitanje za koju ću reprezentaciju nastupati, dobio sam u istom momentu i poziv Srbije, gdje sam se konsultovao sa selektorom reprezentacije i rekao mu da je moja želja Crna Gora, on je to sasvim normalno prihvatio, posavjetovao me, pružio mi podršku i drago mi je zbog toga.

Nadaš li se da, ako ostaviš dobar utisak uslijedi brzo i poziv selektora A reprezentacije Miodraga Radulovića?

Kao svaki mladi igrač što sanja da igra za svoju državu, tako sanjam i ja…Fokusiran sam na sebe, da pružam dobre partije i poziv će stići sam od sebe.

Važiš za jednog od najtalentovanijih fudbalera regiona. Međutim prvo je korona "usporila" cio fudbal, a potom si imao i problema sa mononukleozom. Kakva je sad situacija?

Pričao sam u par intervjua, težak period je iza mene, prebrodio sam sve to, izašao jači i sad je sve kako treba.

Imao si savršen debi za Crvenu Zvezdu, na kojem si odmah i gol postigao, ali pomenuti problemi su te malo udaljili od prvog tima. Vjerovatno je to cijena igranja u evropskim utakmicama, gdje mladi fudbaleri rijetko dobiju priliku. Uslijedile su pozajmice prvo Grafičar, a sada si u Mladosti Novi Sad?

Moj debi je nešto posebno, sa 17 godina postići pogodak pred 20.000 gledalaca, nakon toga četiri dana odigrati “vječiti derbi”, nešto neopisivo, ali se ne bih se vraćao u prošlost. Radim da iz dana u dan budem bolji i kao što sam rekao, rezultati dolaze kao nagrada dobrog rada.

U ekipi iz Novog Sada si pronašao svoj ritam. Već imaš četiri gola u ovoj sezoni Super lige (za čitaoce, ekipa je postigla ukupno šest golova do sada).

Startovali smo loše, mislim da ekipa može i zaslužuje više, vrijedno treniramo i siguran sam da dobar rezultat neće izostati. Što se mene tiče, moglo je tu biti još par komada, nisam zadovoljan u potpunosti, uvijek hoću više i nadam se da neću stati na ovoj cifri.

Igraš na poziciji krila, ali si imao zadatke i kao ofanzivni bek. Koja pozicija ti najviše odgovara?

Najviše mi odgovara ofanzivna pozicija, desnog krila i polušpica, tu se osjećam najbolje. Isto tako prihvatim i zahtjeve trenera ako me vide na nekoj drugoj poziciji

Koji su tvoji dalji planovi u profesionalnoj karijeri, čekaš priliku u Zvezdi, sa kojom si potpisao novi ugovor do 2025. ili ćeš probati da se oprobaš negdje dalje?

Trenutno sam u Novom Sadu, i u nekoj sam formi kojoj nisam bio dugo, tako da ne razmišljam puno o budućnosti, dajem sve od sebe, kockice će se same složiti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније