Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Mina ]

25. 09. 2022. 16:46   >>  16:41

KRIZA DRMA "GORDI ALBION"

Sautgejt uvjeren da je on prava osoba da vodi Englesku na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je danas da je uvjeren da je on prava osoba da predvodi ekipu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Engleska je na prethodnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine stigla do polufinala, a na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu bila je finalista.

Međutim, ekipa je u petak izgubila od Italije 0:1 i iz Lige nacija A ispala je u Ligu nacija B.Pojedini engleski navijači koji su gledali utakmicu na San Siru u Milanu zviždali su Sautgejtu poslije pete uzastopne utakmice bez pobjede.

"Tako trenutno stoje stvari i to moram da prihvatim. Mislim da sam ja prava osoba da predvodim ekipu u Kataru. Mislim da je na taj način stabilnije, bez sumnje. Ne mislim da je igra bila toliko loša, ali znam će biti podsmijeha samo zato što imamo niz poraza. Ali, moramo da odvojimo ljeto i okolnosti iz tog perioda od ove utakmice", rekao je Sautgejt, prenio je Skaj.

Upitan da li i dalje vjeruje da će ekipa "kliknuti", odnosno zaigrati najbolje kada to bude najpotrebnije, selektor je rekao: "Da, bez sumnje".

"Igramo i igrali smo protiv vrhunskih ekipa i zbog toga ćemo biti bolji. Posebno mladi igrači, iz tih mečeva su mnogo naučili. U prošlosti smo imali niz prijateljskih i drugih utakmica, poslije kojih smo išli na turnire gdje smo nailazili na vrhunske protivnike i to nas je prilično često stizalo. Sada znamo koji je to nivo, znamo šta moramo da popravimo i bićemo bolji jer smo imali ovoliko kvalitetnih utakmica", naveo je Sautgejt.

Kapiten Engleske Hari Kejn rekao je da navijači ne treba da paniče zbog loših rezultata uoči Svjetskog prvenstva, pošto niko u ekipi ne paniči.

"Mi ne paničimo, znamo da moramo da napredujemo. Naravno da razumijem frustraciju navijača. Bio sam navijač Engleske, to sam i dalje, bez obzira da li igram. Ako budemo imali dobar turnir, nisam siguran da li će ljudi biti zabrinuti zbog rezultata od ljetos i to je najvažnije. Moramo da se popravimo, znamo to", naveo je on.

"Navijači su uvijek sjajni i podržavaju nas. Znam da će biti tamo i u ponedjeljak (protiv Njemačke na Vembliju), da će nas podržavati i svi će biti uzbuđeni zbog Svjetskog prvenstva, bez obzira šta da se desi. Nadam se da možemo da im se odužimo dobrim rezultatima", dodao je Kejn.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Engleska će igrati u Grupi B sa Iranom, SAD i Velsom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније