Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.П.

27. 09. 2022. 14:50   >>  22:48 1

KAMARA VRIJEĐAN?

UEFA istražuje slučaj navodnog rasizma na duelu Crna Gora-Finska

Na zvaničnom sajtu fudbalskog saveza Finske navodi se da je UEFA nakon završetka utakmice pokrenula istragu zbog sumnje da je jedan crnogorski fudbaler na rasnoj osnovi vrijeđao tamnoputog reprezentativca Finske Glena Kamaru koji je u jednom trenutku utakmice imao verbalni duel sa Markom Vešovićem, a nakon meča saigrači su spriječili Kamaru i Vešovića da se razjasne oko spornog momenta.

Igrač škotskog Rendžersa je 2021. godine bio na meti rasističkih uvreda na meču Lige Evrope protiv Slavije iz Praga, a češki fudbaler Ondrej Kudela je zbog toga kažnjen sa deset mečeva suspenzije iz Uefinih takmičenja, zbog čega je propustio i Evropsko prvenstvo.

U aprilu 2019. godine, UEFA je kaznila Crnu Goru igranjem jednog meča pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača i uvreda na rasnoj osnovi igrača Engleske.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније