Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

28. 09. 2022. 20:17 >> 20:12

ARBITAR NA DUELU SASUOLA I SALERNITANE

Marija Kaputi postaje prva žena koja će suditi meč u Seriji A

Italijanka Marija Sole Ferijeri Kaputi postaće prva žena koja će suditi meč u Seriji A, saopštilo je danas Udruženje italijanskih fudbalskih sudija (AIA).

Ferijeri Kaputi (31) će u nedjelju od 15.00 suditi utakmicu osmog kola Serije A između Sasuola i Salernitane.

"Nije beznačajan dan. Prilično sam ganut. Marija Sole će debitovati u Seriji A na osnovu svojih zasluga. Ne dajemo privilegije. Ona je to zaslužila. To je uspjeh za cio sudijski sistem", rekao je predsjednik tamošnje sudijske organizacije Alfredo Trentalanđe.

Ferijeri Kaputi je unaprijeđena u elitnu grupu sudija u julu prošle godine. Prošle sezone sudila je 23 utakmice Serije C (treća liga), tri utakmice Serije B i dva meča u Kupu Italije.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) je nju uvrstila na spisak sudija za Svjetsko prvenstvo do 17 godina u ženskoj konkurenciji (od 11. do 30. oktobra).

Na Svjetskom prvenstvu za fudbalere u Kataru (od 20. novembra do 18. decembra), sudiće tri žene - Stefani Frapar iz Francuske, Salima Mukansanga iz Ruande i Jošimi Jamašita iz Japana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније