Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

04. 11. 2022. 17:59   >>  17:58

ODLUKA CAS-A

Lids mora da plati 21 milion RB Lajpcigu za transfer Ogustena

Fudbalski klub Lids moraće da plati 21 milion eura ekipi Lajpciga, nakon što je danas Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio njihovu žalbu u vezi transfera Žana-Kevina Ogustena.

Lids se žalio na odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koja je u junu prošle godine saopštila da se mora poštovati "obaveza kupovine" u slučaju francuskog napadača, prenio je BBC.

CAS je takođe odlučio da Lids mora da plati prvu ratu u iznosu od 6,7 miliona eura.

Ogusten je u januaru 2020. godine došao na pozajmicu u engleski klub, uz obaveznu otkupnu klauzulu u slučaju promocije u Premijer ligu.

Napadač, koji sada igra u Bazelu, imao je problema sa formom i povredama zbog čega je odigrao ukupno 48 minuta za Lids.

Lids je te sezone izborio plasman u Premijer ligu, ali je osporavao obavezu kupovine, pošto je sezona tokom proljeća prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Engleski klub ima pravo žalbe Saveznom sudu Švajcarske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније