Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

08. 11. 2022. 18:27 >> 18:27

TRENER SEVILjE

Sampaoli kritikovao SP u Kataru: FIFA sve uradila za novac

Trener fudbalera Sevilje Horhe Sampaoli kritikovao je danas održavanje Svjetskog prvenstva u Kataru, rekavši da je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) "sve uradila za novac i za biznis".

"Sada niko nema pravo da se žali, jer je to trebalo da bude riješeno mnogo ranije. FIFA je odredila da Svjetsko prvenstvo treba da se igra na mjestu gdje ne treba, datumima kad ne treba. I sve su uradili za novac, za biznis", rekao je Sampaoli na konferenciji pred meč 14. kola španske Primjere protiv Real Sosijedada.

Bivši selektor Argentine rekao je da Svjetsko prvenstvo usred sezone može da utiče na učinak igrača.

"Neke fudbalere će posmatrati, ne krajičkom oka, već sa oba oka cio svet. To je neizbježno. Nalazimo se usred veoma teškog zadatka na mentalnom nivou. Ta blizina (Svjetskog prvenstva) utiče na dekoncentraciju i to komplikuje naš posao. Ne samo u Sevilji, već i u drugim timovima", dodao je on.

Sevilja poslije 13 utakmica zauzima 17. mjesto na tabeli Primere sa 11 bodova. Sampaoli ističe da je za taj klub utakmica protiv Real Sosijedada "kao finale Svjetskog prvenstva".

"Pogrešno je misliti da je to utakmica da se isprate igrači na Svjetsko prvenstvo", rekao je Sampaoli.

Sevilja će u sredu dočekati ekipu Real Sosijedada, a utakmica počinje u 19.00.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније