Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ CNN/Sky news ]

03. 12. 2022. 17:58 >> 18:02

BRAZILSKA LEGENDA U BOLNICI

Podrška Peleu od bivših i aktuelnih fudbalskih zvijezda

Nekadašnje i aktuelne fudbalske zvijezde poželjele su brazilskoj fudbalskoj legendi Peleu brz oporavak na društvenim mrežama nakon što su lokalni mediji u Brazilu objavili da se njegovo zdravlje pogoršalo.

Ovaj 82-godišnji bivši fudbaler, koji je jedan od najvećih igrača svih vremena, primljen je u bolnicu u Sao Paulu u utorak kako bi se ponovo pokrenulo liječenje raka nakon što je Peleu uklonjen tumor u septembru 2021. godine. Pele je prebačen na palijativno liječenje nakon što je hemoterapija prestala da daje očekivane rezultate u borbi protiv raka, po brazilskim dnevnim novinama "Folha de S.Paula".

Pele je u četvrtak na Instagramu zahvalio fanovima na pozitivnim porukama i "dobrim vibracijama“ koje je dobio.

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape pozvao je u subotu svoje pratioce na Tviteru "Molite se za kralja“ – što se odnosi na nadimak brazilskog velikana, označivši Pelea u njegovom tvitu.

U međuvremenu, brazilska fudbalska zvezda Vinisijus Junior, koji igra za nacionalni tim na SP u Kataru i bivši brazilski velikan Rivaldo oglasili su se na društvenim mrežama kako bi pozvali legendu da "ostane jak“.

Pele, koji je pomogao Brazilu da osvoji tri titule na Svjetskom prvenstvu – 1958. godine, 1962. godine i 1970. godine - poslednjih godina je imao zdravstvenih problema, ali je ostao aktivan na društvenim mrežama.

Prošlog mjeseca je rekao da se nada da će brazilski nacionalni tim osvojiti rekordnu šestu titulu u Kataru.

Britanski Sky news prenio je da je engleski as Hari Kejn poslao poruku podrške. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније