Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Mina ]

28. 12. 2022. 16:22 >> 16:19

ZVANIČNO

Prvoligaši sezonu nastavljaju 18. februara, drugoligaši 5. marta

Nastavak Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige predviđen je za 18. februar, dok će drugoligaši mečeve 20. kola odigrati 5. marta, odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore.

Finalna utakmica Kupa Crne Gore biće odigrana 30. maja 2023. godine.

Izvršni odbor prihvatio je i predlog promjene sistema takmičenja mlađih selekcija – omladinske i kadetske lige – koji predviđa organizaciju Prve i Druge lige za ova dva uzrasta, uz primjenu principa promocije i relegacije.

Stručna služba Fudbalskog saveza, u saradnji sa Kancelarijom za omladinski fudbal, izradiće Propozicije kojim će biti definisani svi uslovi i pravila vezani za učešće u takmičenju.

Usvojen je i predlog o organizaciji pionirske lige na nacionalnom nivou, u kojoj bi učestvovalo 12 ekipa, dok će se liga pjetlića na nivou Udruženja klubova FSCG igrati sa devet igrača na terenu dimenzija 60x40 i dva poluvremena u trajanju od po 30 minuta.

Broj učesnika tog takmičenja određivaće se na osnovu interesovanja, dok će u ovim takmičenjima moći da učestvuju i po dvije djevojčice.

Članovima Izvršnog odbora prezentovane su izmjene UEFA Pravilnika o licenciranju klubova i finansijskoj održivosti koje će klubovi morati da ispune kako bi učestvovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija.

Jednoglasno je donijeta odluka uvođenju sistema licenciranja klubova za nacionalna takmičenja (Prva i Druga liga) koji će početi da se primjenjuje od sezone 2025/26.

Vođenje procesa, izrada Pravilnika i njegova dalja implementacija biće u nadležnosti Odjeljenja za licenciranje klubova FSCG.

Izvršni odbor prihvatio je zahtjeve FK Jezero za finansiranje projekta izgradnje novog stadiona u Plavu, OFK Grbalj za reparaciju terena sa vještačkom podlogom, kao i molbu organizatora turnira "Kros park 2023" za finansijsku pomoć u organizaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније