Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.

30. 12. 2022. 16:42 >> 16:38

OFORMIĆE RADNU GRUPU

Rusija ne napušta Uefu, traži rješenje da se vrati na scenu

Ruski fudbalski savez (RFS) objavio je da želi da oformi radnu grupu s Uefom za organizaciju povratka u međunarodna takmičenja.

Rusija je 28. febriara, četiri dana nakon početka invazije Kremlja u Ukrajini, isključena iz svih takmičenja u organizaciji Uefe.

"Izvršni odbor Ruskog fudbalskog saveza donio je odluku da predloži UEFA-i formiranje radne grupe", rekao je predsjednik RFS Aleksandar Dijukov na konferenciji za medije u petak u Moskvi, prenosi AFP.

Radna grupa mora pronaći rješenja "kako bi se što prije riješilo pitanje povratka ruskih klubova i reprezentacija na službena međunarodna takmičenja".

"Za nas je važno da učestvujemo u kvalifikacionim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2026.", dodao je Dijukov.

RFS je posljednjih sedmica prijetio da će napustiti Uefu i pridružiti se Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC), što bi imalo značajne finansijske posljedice za ruske klubove.

"Možemo se preusmjeriti na Aziju, ali potrebna nam je odluka FIFA za učestvovanje na Svjetskom prvenstvu 2026.. Brže ćemo pronaći dogovor preko ove radne grupe", objasnio je..

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније