Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

16. 01. 2023. 16:16   >>  16:12

BRANIOCIMA MARIJUPOLjA

Dio novca od transfera Mudrika ide Ukrajini

Predsjednik Šahtjora iz Donjecka Rinat Ahmetov obećao je da će pokloniti 22 miliona funti kao pomoć Ukrajini u ratu, poslije transfera fudbalera Mihajla Mudrika u Čelsi.

Čelsi je u nedjelju doveo Mudrika iz Šahtjora za 89 miliona funti, što je rekordan transfer ukrajinskog fudbala.

Ahmetov je rekao da će novac pomoći projekat pod nazivom "Srce Azovstal", koji ima za cilj da pomogne "braniocima Marijupolja i porodicama poginulih boraca", prenio je BBC.

"Želim da zahvalim cijelom civilizovanom svijetu na pomoći Ukrajini. Danas možemo da pričamo o ukrajinskom fudbalu zahvaljujući ukrajinskoj vojsci, ukrajinskom narodu i ogromnoj podršci cijelog civilizovanog svijeta", naveo je Ahmetov.

On je dodao da ima pomiješana osjećanja u vezi sa odlaskom 22-godišnjeg fudbalera iz Šahtjora.

"Nikada nije bila tajna da je moj san osvajanje evropskih trofeja. To znači da igrači poput Mudrika moraju da dođu u klub, u ukrajinsko prvenstvo i trebalo bi da osvajamo evropske trofeje sa takvim igračima. Nažalost, to je sada nemoguće jer je Ukrajina u užasnom i nepravednom ratu koji protiv nas vodi Rusija", rekao je Ahmetov.

On je naveo da će novac od transfera ići za liječenje, psihološku podršku i ispunjavanje konkretnih zahtjeva kako bi se pomoglo braniocima Marijupolja i porodicama poginulih boraca.

"Njihova hrabrost je bez premca u modernoj istoriji", ocijenio je Ahmetov.

On je rekao da će Šahtjor odigrati prijateljsku utakmicu protiv Čelsija na Donbas Areni, ali nije precizirao termin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније