Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

26. 01. 2023. 18:07   >>  18:01

UOČI GRADSKOG DERBIJA

Navijači Atletika na mostu objesili lutku Vinisijusa Žuniora

Lutka sa likom fudbalera Real Madrida Vinisijusa Žuniora postavljena je da visi sa mosta, uoči večerašnjeg gradskog derbija u Kupu kralja.

Na istom mostu, koji se nalazi nedaleko od trening kampa Real Madrida, u noći između srijede i četvrtka navijači Atletiko Madrida su okačili transparent "Madrid mrzi Real".

Španski mediji naveli su da se radi o "rasističkom napadu" i ozbiljnoj prijetnji".

Tamošnja policija je agenciji Frans pres saopštila da je otvorena istraga zbog incidenta, ne navodeći detalje.

"Izražavamo najoštriju osudu ovih događaja koji krše osnovna prava i dostojanstvo ljudi, i nemaju nikakve veze sa vrijednostima koje predstavljaju fudbal i sport", navodi se u saopštenju Real Madrida.

Real Madrid pozdravlja podršku koju je dobio "nakon zlonamjernog i groznog rasističkog i ksenofobnog čina koji je pretrpio Vinisijus", i "nada se da će odgovorni biti kažnjeni".

Atletiko je u saopštenju naveo da su "takvi postupci grozni, nedopustivi i sramotni za društvo". Iz Atletika su dodali da je "rivalitet dva kluba veliki, ali uz međusobno poštovanje".

U septembru prošle godine nekoliko navijača Atletika snimljeno je kako pjevaju rasističku pesmu upućenu brazilskom napadaču, uoči prvenstvene utakmice dva tima.

Policija je tada otvorila istragu i nije pronašla autore te pjesme.

"Moramo da ga zaštitimo. Potreban je fudbalu. On ima izuzetan talenat i moramo da ga štitimo i fizički i psihički", rekao je trener Reala Karlo Anćeloti.

Četvrtfinalni meč Kupa kralja između Real Madrida i Atletiko Madrida igra se večeras u 21.00.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније