Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

03. 02. 2023. 14:51 >> 17:14

DOBRA LISTA

Najboljih 11 fudbalera koji su trenutno slobodni agenti

Britanski list "Miror" napravio je idalnih 11 fudbalera koji su trenutno bez kluba, pa i pored kraja transfer roka i dalje mogu da potpišu za bilo koji klub.

Na listi je uvršten i Andre Aju, kapiten Gane, ali on je sinoć potpisao za Notingem Forest i tako postao čak 30. fudbaler koji je je obukao dres ekipe sa "Siti Granud" stadiona.

GOLMAN:

Ivan Arboleda - Kolumbijski golman koji je slobodan agent od septembra, kada je napustio  špansku ekipu Rajo Valjekano.

Ovaj 26-godišnji golman je karijeru počeo u Banfildu, za koji je nastupio 74 puta, prije nego što je došao u Španiju.

ODBRANA:

Šime Vrsaljko - Hrvatski reprezentativac, saigrač našega Stefana Savića u Atletiko Madridu, ovog ljeta je prešao u grčki Olimpijakos bez obeštećenja.

Sa ekipom iz Pireja je potpisao ugovor do 2025. godine ali je već u novembru nakon samo devet utakmica raskinuo ugovor. Prošle sezone je čak 29 puta nastupio za Atletiko, pa se vjeruje da će 31 godišnji desni bek brzo pronaći novi angažman.

Nikola Maksimović - štoper sa dugim iskustvom igranja u italijanskoj Seriji A, kojeg prate povrede kroz cijelu karijeru. Igrao je zadnji put za Đenovu prošle sezone, a klub je napustio ljetos kada se ekipa preselila u niži rang.

Sigurno da bi bio dobra akvizicija za ekipe koje se bore za opstanak, a kojima manjka fudbalera koji igraju na poziciji štopera.

Elikajim Mangala - Gotovo zaboravljeni štoper koji je 2014. godine došao za tada velikih 35 miliona eura u redove Mančester Sitija.

Trebalo je da komanduje odbranom "Građana" ali nije uspio da ostvari očekivanja. Uslijedile su pozajmice, prvo u Valensiju, pa u Everton, potom je 2019. godine potpisao i zvanično ugovor sa Valensijom, da bi prošle godine nosio dres Sent Etjena za koji je nastupio 15 puta.

Bivši francuski reprezentativac sa 350 nastupa u nekim od najjačih liga svijeta sigurno da može da bude donese iskustvo i liderstvo nekoj ekipi.

Deni Rouz - Bivši reprezentativac Engleske, nekada velika nada Totenhema za koji je igrao 14 godina sa brojnim pozajmicama, nije se snašao najbolje u Votfordu.

De facto, momku koji je 29 puta oblačio dres "Gordog albiona" fali samopouzdanja, ali neka manja sredina, ili čak liga van Engleske bi bila pun pogodak.

VEZNI RED

Isko - Najvjerovatnije i najveće ime na ovoj listi, fudbaler koji je igrao za Real Madird, i koji je već viđen bio kao novi igrač Union Berlina.

Isko je ove sezone napustio "Santjago Bernabeo" i prešao u redove Sevilje ali se ni tamo nije snašao pa je u decembru napustio klub.

U zadnje vrijeme se Everton pominje kao potencijalna destinacija za bivšeg španskog reprezentativca.

Alan Sonora - Možda najmanje zvučno ime, ali nemojte se prevariti, vjerovatno se radi o igraču sa najviše potencijala na cijeloj listi.

Argentinac rođen u Nju Džersiju, koji je prve korake napravio u Boki Juniors, a onda igrao za Independiente, sa kojim mu je krajem 2022. godine istekao ugovor.

Ima svega 24 godine, i nevjerovatan potencijal, a igra klasičnog "box to box" veznog fudbalera.

Debitovao je za reprezentaciju SAD-a skoro.

Alehandro Pozuelo - Dijete Betisa koje je poslije krtke epizode u Svonsiju, zaigrao za Genk gdje se probio kao jedan od boljih ofanzivnih fudbalera. Na 177 utakmica postigao je 25 golova i imao 60 asistencija.

Nakon pet sezona u Belgiji, otisnuo se u MLS gdje je u ekipi Toronta bio sjajan, a jedne sezone i vodeći u kombinaciji golova i asistenicja (po 12).

Posljednji klub mu je bio Inter Majami, gdje je takođe dobro igrao, i sada je možda red da se vrati u Evropu.

NAPAD

Artem Džjuba - 34-godišnji stameni ruski napadač nema ekipu od novembra mjeseca, kada je napustio tursku Adani Demispor.

Džjuba se proslavio u ruskim klubovima Zenitu, Spartaku i Rosotvu gdje je na 508 utakmica postigao 187 golova.

Jedno vrijeme se pominjao kao novi fudbaler Crvene zvezde.

Hese Rodriges - Jedan grub start Seada Kolašinca, na utakmici Lige šampiona Šalke-Real Madrid po mnogima je zauvijek udaljila španskog fudbalera od nekih najvećih dostignuća.

Vjerovalo se da može mnogo, a čak je i PSŽ 2016. godine odlučio da ga dovede, ali jednostavno nije više bio to onaj igrač koji je plijenio brzinom i tehnikom.

Igrao je za Stouk, Betis, Las Palmas, a onda i za Ankaraguku, koji ga je otpustio 13, januara ove godine.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније