Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

07. 02. 2023. 17:58 >> 17:53

DONOR OD 2017. GODINE

Fudbaler Lajpciga spreman da donira matične ćelije

Fudbaler Lajpciga Vili Orban mogao bi da propusti predstojeći derbi meč Bundeslige protiv Union Berlina pošto je potencijalni donor matičnih ćelija.

Njemački klub je saopštio danas da je mađarski fudbaler u njemačkom registru donora od 2017. godine i da je nedavno identifikovan kao odgovarajući donor.

Lajpcig je naveo da Orban od subote uzima odgovarajući terapiju i da nije trenirao sa timom od nedjelje.

"Naravno da sam bio iznenađen kada sam dobio informaciju da mogu da postanem donor. Imam šansu da spasim život drugoj osobi uz vrlo malo truda. Nadam se da će moja donacija pomoći primaocu da se potpuno oporavi", naveo je Orban.

"Verovatno ću propustiti utakmicu protiv Union Berlina, ali i sa mojim sportskim ambicijama, fudbal je od sekundarnog značaja. Oni koji me poznaju znaju da ću učiniti sve da se što prije vratim u tim", dodao je on i istakao da se nada da će njegov primjer inspirisati ljude da se registruju kao donori.

Utakmica između Lajpciga, koji je trenutno četvrti na tabeli Bundeslige, i drugoplasiranog Union Berlina na programu je u subotu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније