Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К.

08. 02. 2023. 22:10 >> 22:14

PONOSAN NA SVOJE FUDBALERKE

Globarević: Ne odričemo se titule

Dušan Globarević, trener ženskih selekcija FK Budućnosti , kazao je da njegova ekipa neće odustati od borbe za titulu, iako u drugi dio sezone ulazi sa 10 bodova zaostatka za Breznicom.

Globarević, kaže da se na njihovom kampu stalno radi i da se  ljepota fudbala ogleda u talentu i poletu, kao i mladosti i želji, jer niko ni ne pomišlja da odustane uprkos vjetru ili kiši.

Fudbalerke Budućnosti počele su sa radom 16. januara, a nakon par dana zajedničkog rada u Podgorici, nastupili su kampovi reprezentacije. Globarević kaže da su imali problem sa organizacijom treninga s obzirom da imaju veliki broj reprezentativki. Kako kaže Globarević sada su ponovo svi na okupu i da će ono što urade zajedno u narednih desetak dana biti ključno za drugi dio sezone.

"Kasnije ponovo startuju kampovi i kvalifikacije reprezentacije, tako da ćemo – baš kao u prvom dijelu – biti dosta podijeljeni i teško kasnije možemo uvježbavati neke elemente koji su nam potrebni u igri“, dodaje Globarević.

U igračkom kadru seniorki Budućnosti bilo je promjena na kraju prvog dijela sezone. Kapitenka Anja Simonović je pojačala vicešampiona Sjeverne Makedonije (ŽFK Kamenica), dok su nova - stara lica u „plavo – bijelom“ Ivana Boričić iz Breznice, Nina Vujičić koja se vraća fudbalu nakon dvogodišnje pauze i Angelina Drešaj iz ŽFK Mladost 2015.

"Anja je zaslužila transfer, dala je mnogo klubu i želimo joj sve najbolje u nastavku karijere. Vratili smo reprezentativku Ivanu Boričić koja će sigurno predstavljati najveće pojačanje za nas, a tu je i spoj iskustva i mladosti – Nina je povratnik nakon pauze zbog porodičnih obaveza i značiće nam mnogo, dok je mlada i talentovana Angelina jedna od najperspektivnijih mladih igračica u Crnoj Gori“, poručio je Globarević i dodao da postoji mogućnost za još pojačanja do kraja prelaznog roka (subota, 11. februar).

Ženska fudbalska liga Crne Gore se nastavlja 4. marta. ŽFK Budućnost u prvom dijelu sezone osvojila je drugo mjesto, a zaostatak za trenutno prvoplasiranom Breznicom je „minus 10“.

Trener ŽFK Budućnosti smatra da je na ovakav rezultat na tabeli uticala činjenica da zbog kampova i kvalifikacija reprezentacije nijesu stalno bili na okupu, a na se na to nadovežu umor i povrede. Ponosan je na veliki broj reprezentativki i nema namjeru da se preda do kraja sezone.

"Ponosni smo na veliki broj reprezentativki i sigurno je da se nećemo predati do kraja sezone“, jasna je poruka Globarevića.

Globarević dodaje da je Breznica i dalje favorit ali smatra da ništa nije nemoguće i da se treba boriti.

"Naš klub, nakon povratka ženskog seniorskog sastava u igru poslije pauze od godinu dana, polako stvara temelj za narednu sezonu", kaže Globarević.

Na početku sezone ŽFK Budućnost je imala za cilj da stvori bazu. U klubu imaju talentovane djevojke koje su takmičarke i koje su željne dokazivanja. Trener Globarević smatra da ukoliko nastave sa kvalitetnim radom, uz trenutna pojačanja i sledeće sezone sigurno mogu biti u borbi za titulu.

Pored seniorskog sastava, Globarević svakodnevno radi i sa kadetkinjama.

Kadetkinje Budućnosti polusezonu su završile na drugom mjestu i boriće se za titulu u svojoj konkurenciji.

"Moram da ih pohvalim – i za rad, i za odnos, i za talenat. Najiskrenije, ni najmanje nisam očekivao da mogu da se bore za titulu u kadetskoj konkurenciji jer su godinu – dvije mlađe od konkurencije", izjavio je Dušan.

FK Budućnost je osnovala i Akademiju FKB za dječake i djevojčice od šest do 11 godina koja je 27. januara nastavila sa radom nakon prazničnog odmora.


"Prije svega, raditi sa najmlađim uzrastom je zadovoljstvo, a radujem se što je sve više i više djevojčica iz dana u dan na našim treninzima. Imamo preko 20 djevojčica za kratko vrijeme, sve to ide u najboljem smjeru, a bez toga nema napretka što se tiče ženskog fudbala. Mislim da smo sa Akademijom uključujući u rad i djevojčice, prevazišli predrasude oko fudbala da li je to muški ili ženski sport“, rekao je na kraju  Globarević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније