Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

13. 03. 2023. 11:19 >> 11:20

U VEZI SKANDALA SA SUDIJAMA

Valverde o periodu u Barseloni: Bili smo najbolji

Trenutni trener Atletik Bilbaoa, nekada Barselone, Ernesto Valverde, rekao je na konferenciji za medije poslije poraza njegovog tima kod kuće upravo od Barse 1:0, da su potpuno zasluženo osvajali trofeje dok je on bio na klubi katalanskog kluba.

On je na pitanje novinara da li je osvajao titule u Barseloni zbog bivšeg španskog sudije Hosea Negreire odgovorio.

"Osvojili smo Primeru sa 14 bodova prednosti u odnosu na našeg prvog pratioca i pobijedili u finalu Kupa kralja rezultatom 5:0. Nema rasprave o tome koja ekipa je te sezone bila najbolja u Španiji", rekao je Valverde.

Ova izjava dolazi u jeku skandala koja potresa španski fudbal poslednjih nedjelja, nakon što je otkriveno da poreski zvaničnici istražuju isplatu Barselone od 2,9 miliona eura u periodu od 2014. do 2018. godine, koja je upućena kompaniji bivšeg fudbalskog sudije Hose Marije Enrikesa Negreira.

On je bio član tamošnje sudijske organizacije od 1994. do 2018. godine, koja je trebala da delegira sudije koji će suduti u korist Barselone.

Katalonski klub je naveo da su plaćali za tehničke izvještaje suđenja, ali da nikada nijesu pokušali da utiču na odluke arbitara.

Medijski izveštaji govore da je Barselona platila više od sedam miliona eura, a da je sve počelo još 2001. godine.

Valverde je na klupi Barselone bio od 2017-2020, a u spornom periodu od 2014 do 2018, porveo je samo jednu sezonu 2017/18 u kojoj je osvojio titulu u Primeri, Kup Kralja i Superkup Španije.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније