Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К.

14. 03. 2023. 13:27 >> 13:40

12 GRUPA PO ČETIRI EKIPE

Fifa potvrdila promjene formata za Svjetsko prvenstvo

Na predstojećem Mundijalu Fifa je objavila da će U prvom krugu biti ukupno 12 grupa po četiri ekipe, a u sledeću fazu plasiraće se dvije najbolje iz svake grupe i osam najboljih trećeplasiranih.

Fifa je potvrdila promjene u formatu na narednom Svjetskom prvenstvu, koje će se 2026. godine održati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Na Mundijalu će učestvovati 48 reprezentacija umjesto 32 koliko je do sada učestvovalo. Igraće se 104 utakmice, umjesto dosadašnjih 64.
Na taj način Fifa će dobiti još 40 utakmica na najvećem takmičenju.

Od 16 reprezentacija koje su dodate da učestvuju na Svjetskom prvenstvu četiri mjesta trebalo bi da dobiju afričke reprezentacije, tri evropske, tri azijske, dva mjesta za sjevernoameričke, dva za južnoameričke, i jedno ekipa iz Okeanije. Interkontinentalnim baraž mečevima dobiće se posljednji učesnik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније