Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

15. 03. 2023. 18:07   >>  18:07 1

KOMENTARI I NA SERIJU A

Vučinić: Prvo Bugarska pa ima vremena da se razmišlja o Srbiji

Član stručnog štaba naše fudbalske reprezentacije, i proslavljeni fudbaler Mirko Vučinić, kazao je da našu fudbalsku reprezentaciju prvo čeka utakmica sa Bugarskom, pa da će tek onda da se razmišlja o duelu sa Srbijom.

"Polako, da prvo prebrodimo Razgrad. Bugarska je ozbiljan protivnik, ima vremena da se razmišlja o Srbiji. Dopada mi se trenerski posao, učim i napredujem. Nema razloga za žurbu", rekao je Vučinić za agenciju Anadolija.

Kao fudbaler koji se proslavio kao jedan od najboljih napadača Serije A, nastupajući za Leće, Romu i Juventus, Vučinić je komentarisao i situaciju u italijanskom fudbalu.

Njegov nekadašnji trener u Romi Lućano Spaleti predovodi Napoli ka prvoj tituli nakon 33 godine.

Vućinić je za Anadoliju otkrio da je sa Spaletijem u jendom trenutku imao problema, ali da se na kraju sve dobro završilo.

„Sa Spaletijem sam se posvađao poslije jedne utakmice u kojoj je Roma doživjela težak poraz od Juventusa. Malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna. Sticajem okolnosti, tri dana kasnije igrali smo odlučujuću utakmicu u Ligi šampiona protiv Čelzija. On ima praksu da dan ranije ispiše na tabli imena 11 startera. Sastanak u sedam, na tabli ispisano deset imena, mene nigdje nema. I krene redom da objašnjava šta ko treba da radi. Kad je došao do špica, samo je rekao 'Mirko, ti si jedanaesti, ti radi šta hoćeš'. Na toj utakmici sam dao dva gola, pobijedili smo 3:1 i plasirali se u narednu rundu. Poslije utakmice, ulazim u svlačionicu, a on me čeka raširenih ruku. Igrači su počeli da skandiraju 'baćo, baćo' (poljubac, poljubac). Zagrlili smo se kao da ništa nije bilo. Lućano je i sada u Napoliju dokazao da je veliki stručnjak. Sve njegove ekipe igraju fudbal koji se dopada napadačima i navijačima“.

Potom se i osvrnuo na Romu, i sadašnjeg trenera "Vučice" Žozea Murinja.

„U centru pažnje je veliki mag Žoze Murinjo. Za mene je fascinantno koliko ga igrači vole. Sa kime god da pričam, život bi dali za njega, bez obzira da li igraju ili sjede na klupi. Nevjerovatno. Ruku na srce, gdje god da ode, napravi rezultat. Roma još od moje generacije nije osvojila nijedan trofej, on je odmah donio pehar Lige konferencija. I proslavio ga je kao da je Liga šampiona. Svoju energiju prenio je na navijače, cijeli Rim je izašao na ulice da pozdravi ekipu kada se vratila iz Tirane”, istakao je Vučinić.

Za razliku od Rome, Juventusu ne cvetaju ruže ove sezone.

"Ne znam šta bih rekao, kašljucaju ove godine, oduzeli su im 15 bodova. Nije lako kada te bombarduju sa svih strana. Ali, Juve je veliki klub, uvijek se digne iz mrtvih i vrati u vrh evropskog fudbala. Uopšte ne sumnjam da će sljedeće sezone biti opet u konkurenciji za sve trofeje. Kad si u Juventusu, naučiš da ništa nije važnije od pobjede. To ih razlikuje od drugih. Od čistačice do predsjednika, svi žive za tri boda. Kao što je rekao legendarni Boniperti - pobjeda ne da je bitna, nego je jedina stvar koja se računa“, kazao je Vučinić za Anadoliju.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније