Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

18. 03. 2023. 14:29   >>  14:28

ZVANIČNO

Dalić ostaje na klupi Hrvatske do kraja SP 2026.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić potpisao je danas sa Fudbalskim savezom Hrvatske (HNS) ugovor o produžetku saradnje do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo koje će 2026. godine biti održano u SAD, Meksiku i Kanadi.

"Više puta sam istakao da je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener i iskreno se radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

"Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim da radim s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova", naveo je Dalić u saopštenju HNS-a.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije Hrvatske sjeo u oktobru 2017. godine, naslijedivši smijenjenog Antu Čačića. Uspješno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, na kojem je Hrvatska potom stigla do finala.

Pod njegovim vođstvom, Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila još jedno odličje pobijedivši Maroko u utakmici za bronzu.

Dalić je odveo Hrvatsku i na Evropsko prvenstvo 2021, gdje je ta selekcija zaustavljena u osmini finala od Španije.

"U junu ćemo pokušati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Evropskog prvenstva u Njemačkoj - bilo bi ispunjenje sna igrati veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača", rekao je Dalić.

"Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim štabom i ne mogu da zamislim ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije", zaključio je Dalić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније