Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

23. 03. 2023. 20:48   >>  20:48

NEĆE BITI "NADREĐEN"

Mbape: Biću drugačiji kapiten francuske reprezentacije

Novi kapiten francuske fudbalske reprezentacije Kilijan Mbape izjavio je danas da želi da bude "drugačiji kapiten" ali da istovremene ujedinjuje svoje igrače.

Mbape se danas prvi put obratio medijima od kada ga je selektor Didije Dešan izabrao da mijenja Uga Lorisa.

"Dobar kapiten je neko ko je prije svega timski orijentisan, ko je u stanju da ujedini i povede druge sa sobom tokom igre. Biću okrenut drugima. Ne želim da odlučujem, da se namećem, želim da otvorim mogućnost drugima da se izraze", rekao je Mbape i dodao da je da tim ujedinjena grupa koja je pokazala da može da postigne velike stvari.

Mbape je rekao da njegova riječ treba da se iskoristi na najbolji način, jer kapiten mora da misli o kolektivu koji ima isti cilj.

Novi kapiten je dodao da je normalno što je Antoan Grizman razočaran što nije on izabran za kapitena.

"Razgovarao sam sa Antoanom. Bio je razočaran i to je, iskreno, razumljivo i normalno. Na njegovom mjestu, možda bih i ja imao istu reakciju. Proveo je deset godina u reprezentaciji Francuske, možda je najvažniji igrač ere Dešana", rekao je napadač PSŽ-a.

Mbape je dodao da neće biti Grizmanu "nadređen" jer ima više iskustva u reprezentaciji od njega.

"Antoana cijeni i voli cio tim i bila bi šteta da se ne iskoristi njegovo iskustvo. Bicćemo ruku pod ruku da francuski tim pobijedi", dodao je Mbape.

Novi kapiten je rekao da je bio srećan kad ga je Dešan imenovao, ali je dodao da je to nova odgovornost.

"To ipak neće promijeniti moj način igre i ponašanja. Moracću da budem još više usredsređen na druge. Suočiću se sa tim iskušenjem u pozitivnom i dobronamjernom smislu", rekao je Mbape.

Dešan je prije dva dana imenovao Mbapea za novog kapitena.

Napadač Pari Sen Žermena će kapitensku traku preuzeti od golmana Lorisa, rekordera po broju nastupa (145), koji se povukao iz reprezentacije.

Mbape je do sada odigrao 66 utakmica za aktuelne viceprvake svijeta i postigao 36 golova.

Za zamjenika kapitena je izabran napadač Atletiko Madrida Grizman, umjesto Rafaela Varana koji se takođe povukao iz reprezentacije poslije Svjetskog prvenstva u Kataru.

Mbape će kapitensku traku prvi put nositi sjutra, kada selekcija Francuske dočekuje Holandiju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Drugi meč u Grupi B Francuska igra 27. marta na gostovanju protiv Irske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније