Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

28. 03. 2023. 12:34   >>  12:38

BIĆE POSTAVLjENA PORED STATUA PELEA I MARADONE

Mesi dobio statuu u prirodnoj veličini, proslavljena titula svjetskog šampiona

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da je trijumfom na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojio sve što je mogao i da je bilo vrijeme da neka južnoamerička selekcija ponovo postane svjetski šampion.

Na ceremoniji "Noć zvezda" koja je noćas održana u Asunsionu, u sjedištu Južnoameričke fudbalske kofederacije (Conmebol), proslavljena je svjetska titula koju je Argentina osvojila u decembru u Kataru, a u Fudbalskom muzeju Conmebol otkrivena je statua Mesija u prirodnoj veličini.

Statua će biti postavljena pored statua koje su ranije dobile legende svjetskog fudbala Pele i Dijego Maradona.

"Bilo je vrijeme da jedan južnoamerički tim ponovo postane svjetski šampion", rekao je Mesi u prisustvu 25 igrača svoje reprezentacije koji su emotivno doživjeli proslavu.

"To je ono što mi je nedostajalo. Ispunjen sam. Uspio sam da osvojim sve što može u fudbalu. Zahvalan sam saigračima na ovom divnom poklonu koji su mi dali. Sada moram da iskoristim prednosti i bez obzira na sve, ostanem fudbaler", rekao je Mesi, koji je do sada igrao na pet svjetskih prvenstava.

Predsednik Conbebol Alehandro Dominges uručio je Mesiju repliku trofeja Svjetskog prvenstva i štap, koji predstavlja "vođu i vodiča svjetskog fudbala". Takođe, Mesi je dobio i repliku trofeja Finalisima osvojenog protiv evropskog prvaka Italije.

Minijaturne replike trofeja sa Mundijala ali i Kupa Amerike 2021. godine dobili su i selektor Lionel Skaloni i ostali reprezentativci.

U video snimku koji je stvorila vještačka inteligencija, emitovanog na svečanosti, Pele i Maradona su govorili o izuzetnim Mesijevim talentima.

"Pored sve te naklonosti koju dobijamo, mi još nismo svjesni šta znači biti svjetski prvak", dodao je Mesi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније