Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

30. 03. 2023. 22:20 >> 22:26

ZA FUDBALERE DO 20. GODINA

Infantino: Argentina sposobna da organizuje SP

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da je Argentina sposobna da organizuje Svjetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina umjesto Indonezije, ali da odluka o novom domaćinu tog turnira još nije donijeta.

Fifa je u srijedu oduzela Indoneziji organizaciju Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina posle političkih previranja zbog učešća Izraela na tom turniru.

Svjetska kuća fudbala nije obrazložila odluku, već je samo navela da je oduzela Indoneziji takmičenje "zbog trenutnih okolnosti".

"Novi domaćin biće izabran za dva ili tri dana", rekao je Infantino na konferenciji za novinare u Lukeu, u sedištu Južnoameričke fudbalske konfederacije (Conmebol).

"Svi znamo fudbal u Argentini i to je zemlja koja sigurno može da organizuje takmičenje na ovom nivou. Uz tradiciju fudbala u Argentini, ima veoma dobrih mogućnosti", dodao je on.

Infantino je dobio ponudu Argentine koja želi da organizuje turnir, na koji njena reprezentacija nije uspjela da se plasira.

On je rekao da će odluku o novom domaćinu ocjenjivati predsjednici svih fudbalskih konfederacija.

Izrael se prvi put u istoriji plasirao na Svjetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina, plasmanom u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina. Učešće Izraela na žrijebu izazvalo je političko protivljenje na Baliju, zbog čega je žrijeb odložen.

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska država, nema formalne diplomatske veze sa Izraelom i javno podržava Palestinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније