Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

04. 04. 2023. 14:08 >> 14:08

LISTA TELEGRAFA

Čelsi nema trenera: Ovo su pet kandidata koji se naziru za klupu "Plavaca"

Nakon mnogo muke i peripetija, uprava Čelsija je odlučila da uruči otkaz Grem Poteru nakon samo šest mjeseci koje je proveo na kormilu "plavaca".

Posljednji poraz od Aston Vile na svom terenu 0:2, je bila "kap koja je prelila čašu", pa je tako klub sa Stamford Bridža trenutno bez trenera.

Čelsi se nalazi na 11 mjestu, a Liga šampiona djelije daleko. Stoga brojnji insajderi prcojenjuju da će do kraja sezone biti neko privremeno rješenje, a da će klub onda preuzeti neki od slobodnih trenera.

Enleski "Telegraf" je napravio kratki spisak potencijalnih kandidata.

1. Mauricio Poketinjo

Arengtinac već ima iskustvo Premijer lige kao trener Totenhema i Sautemptona. On je već devet mjeseci bez posla nakon što je dobio otkaz u PSŽ-u sa kojim je osvojio Francusku Ligu 1.

Budući da je i Totenhem bez trenera, Čelsi bi trebao brzo da reaguje.

2. Julian Nagelsman

Ne dešava se často da u jednom trenutku izbacite PSŽ iz Lige šampiona, a onda da dobijete otkaz, ali takav scenario se upravo desio najmlađem treneru Budneslige.

Nagelsman i dalje ima tek 35 godina, a već se dokazao kao sjajan taktičar, neko ko ne robuje jednoj formaciji i ko se sjajno snalazi sa oblikovanjem tima.

Njegovi timovi igraju atraktivan napadački fudbal, pa bi upravo mogao da bude i favorit novog gazde Čelsija Toda Bolija,


3. Luis Enrike

Čovjek koji je Barselonu vodio do titlue Lige šampiona, kao i do dvije titule prvaka Španije. Tada je i dobio nagradu za najboljeg trenera godine.

Kasnije odradio podmlađivanje Španije osvojio s njima Ligu nacija, ali ispadanje od Maroka u KAtaru ga je na kraju koštalo selektorskog mjesta.

4. Lućano Spaleti

Napoli, ako zanemarimo zadnju utakmicu, igra jedan od najljepših fudbala Evrope ove godine, a upravo glavni režiser je italijanski stručnjak.

Njemu na kraju godine ističe ugovor, a budući da je kontroverzni gazda Naplija Aurelijo De Laurentis poznat kao neko ko donosi nagle i prijeke odluke možda Spaleti bude slobodan na ljeto.

Čelsi ima sjajna iskustva kada se na trenerskoj poziciji nalazi Italijan.

5. Oliver Glasner

Malo čudno da britanski mediji stavlja austrijskog stručnjaka koji predvodi Ajtraht Frakfurt, nakon ne baš sjajne sezone u kojoj se ta ekipa nalazi na šestom mjestu Bundeslige.

Međutim osvajanje Lige Evrope prošle godine i dalje je ostavilo traga, a riječ je o treneru koji takođe preferira atraktivan fudbal.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније