Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

14. 04. 2023. 23:20 >> 23:21

SERIJA A

Lacio trasira put ka Ligi šampiona: I Specija u nizu "nebesko plavih"

Fudbaleri Lacija nastavljaju da briljiraju u Seriji A, a nova "žrtva" ekipe Mauricija Sarija je bila Specija koja je na kraju izgubila na svom terenu od Rimljana sa 0:3.

Možda bi meč imao i drugačiji tok da je marokanski vezni fudbaler Mehdi Burabija bio malo precizniji (pogodio prečku kod 0:0).

Tragičar "Malih anđela" je bio velški defanzivac i jedan od Čelsijevih vagabundo fudbalera (konstantno na pozajmicama), Itan Ampadu.

U 36. minutu je prvo srušio Felipea Andersona u svom šesnaestercu, i tako skrivio penal koji je svojim desetim golom u sezoni, pogodio kapiten Lacija Ćiro Imobile.

Minimalna prednost Lacija sa poluvremena bila je duplirana u 52. minutu kada smo vidjeli i najljepšu akciju u kojoj su učestvovali Felipe Anderson, Ćiro Imobile i Luis Alberto.

Prvo su Anderson i Imobile odigrali dupli pas (kapiten Lacija petom vratio loptu), da bi kasnije Alberto poslao loptu do Andersona koji je pogodio.

To je prvi gol Brazilca još od januara.

Ponovo je Ampadu doprinio malo golu, jer je starovao u prazno i tako olakšao Andersonu da pogodi.

Mladi Velšanin je poslije toga i isključen zbog drugog žutog kartona, a tačku na konačni rezultat je stavio mladi 22-godišnji brazilski fudbaler Markos Antonio koji je istrčao preko 60 metara sa loptom izdržao Kevina Agudelu na leđima i pogodio svojim prvim golom ove sezone za konačnih 3:0.

Cijeli meč je odigrao i naš Adam Marušić koji je ponovo bio jedna od najboljih fudbalera, neumorno špartajući po desnoj strani.

Lacio se ovom pobjedom učvrstio na drugom mestu sa 61 bodom, čak osam više od gradskog rivala Rome na trećem mjestu.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније