Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

19. 05. 2023. 12:58 >> 12:58
1

OPŠTI HAOS U ALKMARU

Napadnute porodice fudbalera Vest Hema, navijači ih odbranili, sukob igrača i redara

Fudbaleri Vest Hema uspjeli su u revanšu polufinala Lige Konferencija da slave protiv AZ Alkmara i tako obezbjede sebi prvo evropsko finale još od 1976. godine i poraza od Anderlehta u Kupu pobjednika kupova.

Međutim, da dan nakon utakmice niko ne prila o fudbalu nego o navijačkim neredima, pobrinuli su se navijači domaćeg tima.

Holandski huligani su probili sigurnosti sektor u želji da dođu do engleskih navijača, ali kako nisu u tome uspjeli, krenulu su ka tribini gdje su se nalazile porodice fudbalera Vest Hema.

Gotovo filmska scena je tada viđena, gdje samo dvojica navijača "Čekićara" uspijevaju da odvrate i odbrane porodice fudbalera, tako što su stali na stepenice i nisu dali navijačima Alkmara da uđu u sektor u jednoj opštoj tuči.

Dok je ovo trajalo, dešavala se prava drama i kod samog terena, gdje su fudbaleri Vest Hema probali da dođu do svojih porodica, ali im redari i policija to nisu dali, pa je došlo do guranja.

Službe odgovorne za bezbijednost na ovom meču su očajno odradili posao, jer su reagovali poprilično tromo i lijeno tokom svih ovih nereda.

Na kraju, srećom niko nije ozbiljnije povirjeđen, Vest Hemove porodice su na kraju odbranili samo dva navijača Čekićara, gdje su na društvenim mrežama prepunali jednoga, nadimka "Nolsi" (legenda tribine Vest Hema).

Pokrenuta je već peticija da se njima dvojici obezbijedi karta i za finale koje se igra u Pragu, a gdje će igrati protiv italijanske Fiorentine, koja je sinoć nakon produžetaka slavila u Bazelu 1:3.

Što se samih nereda tiče, očekuju se žestoke kazna za holandski klub.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније