Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

30. 05. 2023. 11:08 >> 11:32

GOST LINKA

Radulović: Meč sa Mađarskom prelomni u kvalifikacijama, problemi sa povredama, danas spisak

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Miodrag Radulović gostujući u emisiji Link na Javnom servisu, istakao je da od predstojećeg duela sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo očekuje pozitivan rezultat, ali i da ovoga puta neće moći da računa na sve igrače.

"Ja se nadam da ćemo 17.juna trijumfalno napustiti stadion Pod Goricom, stručni štab i Fudbalski savez čine sve da i do toga dođe. Start kvalifikacija je pokazao da imamo čime da zaprijetimo i najvećim rivalima, parametar u pripremi duela sa Mađarskom je meč sa Srbijom, ali moramo biti malo mudriji, pametniji i nadam se da ćemo imati malo više sreće. Moramo pokušati da ponovimo onaj pristup igri kao iz tog meča, zalaganje, uz nadam se podršku punog stadiona, jer ovi momci to zaslužuju" rekao je Radulović.

Ovo je treća godina, kako je selektor Radulović na klupi reprezentacije, pa smatra da je cilj u ovim kvalifikacijama da se izbori plasman na Evropsko prvenstvo, a duel sa Mađarima jedan je od ključnih na tom putu.

"Nakon ovoliko godina mislim da Crna Gora zaslužuje da se nađe na nekom velikom takmičenju, sada je pitanje samo taj raspon između želja i mogućnosti, ja apsolutno vjerujem u ovu ekipu i siguran sam da mogu da ispune ono što svi želimo, a to je taj plasman na Evropsko prvenstvo. A odgovor na to da li ova reprezentacija to može daće upravo ovaj meč sa Mađarskom u Podgorici, protiv rivala iz A grupe iz top nivoa. Mađari imaju taj kolektivni kvalitet i odlično si odigrali Ligu nacija, gdje su savladali velike reprezentacije, kao što su Engleska i Njemačka, ali ja vjerujem da mi možemo da ponovimo igru sa početka kvalifikacija i da možemo da napravimo dobar rezultat" kazao je Radulović.

Kao i u većini okupljanja naše fudbalske reprezentacije i ovoga puta selektor Radulović neće moći da računa na sve igrače, što, kako kaže, utiče na kontinuitet dobrih igara.

"Uvijek je junski termin najneugoniji jer se prvenstva završavaju negdje ranije, negdje kasnije, a negdje traju i do samog starta kvalifiakcija, tako da će biti veoma teško kontrolisati formu igrača, tako da će sigurno biti poteškoća. Stručni štab je napravio detaljan plan i dao individalni plan rada igračima koji su ranije završili sezone, a već od 5.juna, igrači koji budu u Crnoj Gori radiće po grupama. Uvjeren sam, kada bi svi igrači bili na raspolaganju u kvalifikacijama da bi reprezetacija imala kontinuitet dobrih rezultata i igara." istakao je Radulović.

Selektor Radulović danas će objaviti spisak igrača na koje računa u junskom ciklusu i u duelu sa Mađarskom u kvalifikacijama za Euro, kao i za prijateljski meč sa Češkom.

"Marušić, nažalost neće moći da nastupi, operisao je prepone i za njega je sezona završna, Savić je imao prelom prsta, vratio se na teren i nadamo se da ćemo moći na njega da računamo, neće biti ni Hakšabanovića, kao ni mladog Adžića. Tih pet, šest povreda nam remete planove, međutim, mi smo u prethode dvije godine učinili sve da proširimo roster, kako bi uspjeli da uskladimo ekipu. Ovoga puta ću pozvati više igrača, njih trideset, biće i novih imena, ali i povratnika" kazao je Radulović.

Duel 3.kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Crna Gora - Mađarska je 17.juna u Podgorici.

Crna Gora nakon dva duela u kvalifikacijama ima pobjedu protiv Bugarske na strani i poraz od Srbije u Podgorici. 

Izabranike selektora Radulovića 20.juna očekuje i prijateljski meč sa Češkom, takođe u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније