Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

30. 05. 2023. 15:53   >>  15:53

PRISTALI DA NE ULAŽU ŽALBU

Juventus kažnjen sa 718.000 evra

Italijanski fudbalski klub Juventus kažnjen je danas sa 718.000 evra, i pristao je da ne ulaže žalbu na tu presudu Italijanske fudbalske federacija.

Presuda protiv Juventusa i sedam bivših direktora kluba je donijeta zbog prevare sa platom igrača tokom pandemije koronavirusa.

Jedini bivši direktor koji nije pristao na sporazum o priznanju krivice je bivši predsjednik Juventusa Andrea Anjeli, i pred sud će izaći 15. juna.

Na početku pandemije, Juventus je prijavio da su 23 igrača pristala na smanjenje plate u periodu od četiri mjeseca kako bi pomogli klubu. Tužioci tvrde da su se igrači odrekli samo jednomjesečne plate.

Juventus, koji je u odvojenom pravnom postupku već kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova u prvenstvu, rizikovao je još jednu kaznu oduzimanja bodova.

Ovom odlukom Juventus ostaje na sedmom mjestu i sa šansama da se kvalifikuje za Evropu. Međutim, ostaje da se vidi da li će Uefa isključiti Juventus iz evropskog takmičenja naredne sezone zbog raznih pravnih problema.

Tužioci u Torinu su takođe optužili Juventus, Anjelija i još 11 osoba za lažnu komunikaciju kompanije koja je javno kotirana na milanskoj berzi, ometanje nadzornih agencija, lažnu naplatu i manipulaciju tržištem.

Juventus je ovog mjeseca eliminisan u polufinalu Lige Evrope od Sevilje, čime je torinski tim ostao bez trofeja ove sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније