Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

08. 06. 2023. 10:27 >> 10:41

MEDALjU POKLONIO OCU

Mojes: Osvajanje Lige konferencija najbolji trenutak u karijeri

Trener fudbalera Vest Hema Dejvid Mojes rekao je da je osvajanje trofeja u Ligi konferencija najbolji trenutak u njegovoj karijeri.

"Rekao bih da je ovo moj najbolji dan u trenerskoj karijeri pošto se ovakvi trenuci slavlja, kada vam je tu porodica, uz pobjedu u posljednjim trenucima utakmice, ne dešavaju često. Ovo je bilo briljantno veče, osećaj je sjajan", rekao je Mojes za BT Sport, prenio je Skaj.

Vest Hem je osvojio sinoć Ligu konferencija pošto je u finalu u Pragu pobijedio Fjorentinu sa 2:1 i osvojio prvi trofej poslije 43 godine.

Vest Hem je na stadionu "Eden Arena" poveo u 62. minutu, pošto je sa penala precizan bio Said Benrahma, a Fjorentina je izjednačila u 67. minutu golom Đakoma Bonaventure. Pobjednički gol za englesku ekipu postigao je Džarod Boven u 90. minutu.

Prije devet nedjelja navijači Vest Hema su nezadovoljni tadašnjim rezultatima na utakmici protiv Fulama istakli transparent sa natpisom: "Mojes odlazi". Njegova ekipa pobijedila je sa 1:0 i ta pobjeda mu je najverovatnije sačuvala posao.

On se sada priključio istoriji Vest Hema i trenerima Ronu Grinvudu i Džonu Lajalu koji su osvojili trofeje sa klubom.

Zahvaljujući trofeju u Ligi konferencija, Vest Hem se plasirao u grupnu fazu Lige Evropa i treću sezonu uzastopno igraće evropsko takmičenje.

"Da mi je neko rekao, kada sam prije tri godine preuzimao posao, da ću izbjeći ispadanje iz Premijer lige i plasirati se u Evropu, vjerovatno bih mu rekao da je lud. Onda, uspjeli smo to dvije godine uzastopno i stigli do polufinala, a sada smo u finalu... Znamo da ova sezona nije bila sjajna po pitanju forme u Premijer ligi, ali ovo takmičenje je bilo sjajno, igrači su bili izuzetni", naveo je Mojes.

Poslije predaje trofeja, Mojes je pobjedniču medalju poklonio 86-godišnjem ocu.

"I dalje je dobro, želi da dođe na utakmicu. To je sjajno, ove stvari trenerima ne dolaze toliko često. Morate da radite veoma naporno. Ponekad nemate dovoljno dobrih trenutaka u fudbalu, ali ovo je veliki trenutak za nas", naveo je Mojes.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније