Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

09. 06. 2023. 10:57 >> 12:14

SJUTRA SA INTEROM

Put Mančester sitija do finala Lige šampiona

Fudbalski klub Mančester siti igraće u svom drugom finalu Lige šampiona u posljednje tri godine kada se sjutra u Istanbulu sastane sa Interom iz Milana.

Grupna faza

Siti je dobio prilično dobru grupu na žrijebu koja se sastojala od Borusije Dortmund, tima Sevilje koji je imao loš početak sezone i danskog autsajdera Kopenhagena. Siti je prošao kroz to pobijedivši u prve tri utakmice - 4:0 u Sevilji, 2:1 kod kuće protiv Dortmunda i 5:0 na domaćem terenu protiv Kopenhagena - prije nego što je remijem 0:0 u Danskoj obezbijedio plasman u osminu finala dvije utakmice prije kraja. To je bio prvi meč u sezoni da Siti nije uspio da postigne gol. Engleski tim je grupnu fazu završio remijem 0:0 u Dortmundu i pobjedom protiv Sevilje od 3:1 na svom terenu.

Osmina finala

Revanš protiv Lajpciga bio je najproduktivniji meč Erlinga Halanda u dresu Sitija. Napadač je postigao pet golova u pobjedi od 7:0, a tim je prošao dalje ukupnim rezultatom 8:1. Samo dvojica igrača - sjajni Argentinac Lionel Mesi i brazilski napadač Luis Adrijano - su prethodno postigli pet golova u jednoj utakmici Lige šampiona. Bio je to najteži poraz Lajpciga u Evropi i šok s obzirom na to kako je njemački tim izgledao u prvom meču koji je završen 1:1. Golove za Siti u revanšu postigli su još i Ilkaj Gundogan i Kevin de Brujne.

Četvrtfinale

Ukupna pobjeda Sitija nad Bajernom iz Minhena od 4:1 nije bila tako ubjedljiva kao što rezultat sugeriše - kako je kasnije rekao trener Pep Gvardiola. Siti je u prvom meču na svom terenu slavio sa 3:0 - Rodri je pogodio prvi, prije nego što su Bernardo Silva i Halad u posljednjih 20 minuta potvrdili pobjedu. Siti je izdržao u revanšu i uspio je da povede golom Halanda nakon kontranapada. Prije toga je Haland promašio penal, a Džošua Kimih je u finišu utakmice sa penala donio malu utjehu Bajernu.

Polufinale

Siti se osvetio Real Madridu za bolnu eliminaciju u prošlosezonskom polufinalu, remizirajući u Madridu 1:1 prije nego što je u revanšu odigrao sjajan meč i slavio sa ubjedljivih 4:0. De Brujneov sjajan gol je na "Bernabeu" poništio takođe sjajan gol Vinisijusa Žiniora i dao veliko samopouzdanje Sitiju pred revanš nedjelju dana kasnije. Silva je postigao dva gola u prvom poluvremenu u revanšu, prije golova Akanjija i Alvaresa u finišu meča prepunom snage i samopouzdanja. "Osjećamo se nezaustavljivo", rekao je igrač Sitija Džek Griliš.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније