Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

17. 06. 2023. 17:38 >> 17:38

FINALE LN

Dalić: Zlato bi bilo kruna za sve nas

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je danas u Roterdamu da bi osvajanje Lige nacija bila "kruna" za njegov tim.

"Mislim da su šanse 50:50, polufinala treba zaboraviti. Postavićemo se drugačije i mi i oni, teško je govoriti o favoritima... Zlato bi bila kruna za Luku (Modrića), za sve starije igrače, za cijelu ekipu i stručni štab, mene, za sve naše navijače", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Španije sastaju se sjutra u Roterdamu u finalu Lige nacija.

Dalić je naveo da su svi igrači zdravi i spremni i da može da računa na sve za sjutrašnje finale.

"Vidjećemo da li će biti promjena u sastavu. Ne sumnjam da ćemo biti pravi. Finale će biti velika utakmica, a vjerujem da ćemo dati maksimum i da će to biti dovoljno za prvo mjesto. Želimo da uživamo u finalu, želimo da uživamo u fudbalu", rekao je Dalić.

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Holandiju poslije produžetaka sa 4:2.

"Iza nas je 120 minuta teške borbe, ali pokazali smo da možemo da se vratimo. Pokušaćemo da završimo sve u 90 minuta, ali imamo spremne igrače na klupi koji jedva čekaju da uđu u igru. Od sedam produžetaka koje smo igrali, šest puta smo dobili što pokazuje našu mentalnu snagu i karakter", dodao je Dalić.

Dalić je naveo da stil nove, mlade Španije koju predvodi novi selektor ostao isti.

"Nije se promijenio stil, i dalje imaju brze igrače, igraju s velikim posjedom lopte. Teži se igri, teži se pasu, znamo šta nas čeka. Imamo iskustvo iz Kopenhagena sa posljednjeg Evropskog prvenstva. Igraju tehnički kvalitetan fudbal, pokušavaju da naprave višak preko bokova. Sve smo prošli, sve smo već vidjeli", rekao je Dalić.

Finale Lige nacija Španija - Hrvatska na programu je sjutra od 20.45.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније